Zgodbe mojega kraja - natečaj za najboljšo zgodbo

Zgodbe mojega kraja – natečaj za najboljšo zgodbo
Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije razpisuje natečaj za najboljšo zgodbo na temo Kako smo nekoč preživljali počitnice.

Domoznanski natečaj Zgodbe mojega kraja: kako smo nekoč preživljali počitnice se zaključi 1. septembra 2020.

Od 8. februarja do 1. septembra 2020
Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 1. septembra 2020 pošljete kratko, resnično zgodbo, povezano s preteklostjo vašega kraja. Morda se spominjate sami ali pa je vašo pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski.
Sodelujete lahko z le eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki.
Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom "za natečaj Zgodbe mojega kraja" ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.
Izdelke bo v septembru in oktobru 2020 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni ter objavljeni na naši spletni strani in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra. Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena.
Nagrajence bomo naknadno zaprosili za davčno številko ter morebitne fotografije, povezane z zgodbami. Posredovanje fotografij ni pogoj za objavo zgodbe.

Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si.

Delovno skupino za domoznanski natečaj sestavljajo:

Edita Flegar (Mestna knjižnica Ljubljana),
Anja Frković Tršan (Mestna knjižnica Ljubljana),
Kristina Galun (Knjižnica Domžale).
Milena Glušič (Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik),
mag. Gašper Hudolin (Mestna knjižnica Ljubljana),
Nataša Oblak Japelj (Cankarjeva knjižnica Vrhnika) in
Barbara Škerl (Mestna knjižnica Ljubljana).

Zunanje povezave: Zgodbe mojega kraja

Vir: Napovednik.com, Mestna knjižnica Ljubljana

Zemljevid