Sodobna umetnost, kaj je zdaj to?

Pomembna dejavnost Društva ŠKUC je vsekakor tudi pedagoška in izobraževalna. Preko različnih programov kulturno-umetnostne vzgoje, delavnic, pogovorov in vodstev po razstavah poskušamo mladim ter tudi njihovim pedagoginjam_om približati pestro področje sodobne umetnosti in kulture v najširšem smislu.

Zaradi trenutnih okoliščin selimo svoje pedagoške aktivnosti na splet – redno bomo objavljali različno gradivo, za katerega se nam zdi, da na zanimiv in jasen način obravnava različna področja sodobne umetnosti ter bomo tako poskusili prispevati k širšemu razumevanju in demistifikaciji sodobne umetnosti in kulture med mladimi.

Naš virtualni sprehod po skritih in manj skritih kotičkih sodobne umetnosti začenjamo z videom o konceptualni umetnosti, prelomnega umetniškega gibanja iz druge polovice 20. stoletja. Kaj sploh je konceptualna umetnost? Kako in zakaj se je razvila? Kdo so njeni najbolj pomembni predstavniki in predstavnice? Kako je vplivala na nadaljni razvoj umetnosti? To in še veliko drugega boste izvedeli ob  ogledu videa, čigar povezava je priložena spodaj. Želimo vam prijeten ogled.

Vabimo vas tudi, da poskusite same_i ustvariti konceptualno umetniško delo ter da nam svoje izdelke, ideje, skice in tudi morebitna vprašanja pošljete na: pedagoski.program@skuc.org.

*Video je žal dostopen samo v angleščini. V primeru, da imate težave z razumevanjem, nam pišite in bomo poskusili rešiti težavo skupaj.

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Zemljevid