Virtualni ogled razstave Prazgodovinski zakladi

V času, ko je muzej zaradi preprečevanja širjenja okužb zaprt, vas vabimo k obisku naše spletne strani in sprehodu po virtualnih razstavah, ki si jih lahko ogledate na povezavah pod opisom.

Prazgodovinski zakladi Narodnega muzeja Slovenije
Najlepši in najpomembnejši predmeti iz prazgodovinske zbirke!

Na ozemlju današnje Slovenije so prebivalci že od pradavnine živeli na visoki kulturni ravni, kar dokazujejo številne izjemne arheološke najdbe.

Na začasni arheološki postavitvi so bile na ogled najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije, med njimi slovita neandertalčeva piščal iz Divjih bab in bronastodobna zlata našivka z obale Blejskega jezera – najstarejša zlata predmeta z območja Slovenije.

Od 29. novembra 2019 pa smo z novo odprtimi Najstarejšimi zgodbami s stičišča svetov zaključili novo stalno postavitev arheoloških zbirk v Narodnem muzeju Slovenije pod skupnim naslovom Zgodbe s stičišča svetov, ki smo jih odpirali postopoma od leta 2014. Razstavo si boste lahko ogledali, ko bo muzej ponovno odprt za obiskovalce, do takrat pa vas vljudno vabimo na virtualni sprehod po Prazgodovinskih zakladih.

Zunanje povezave: Virtualna razstava Prazgodovinski zakladi Narodnega muzeja Slovenije

Vir: Napovednik.com, Narodni muzej Slovenije

Naročite se na email listo prireditelja Narodni muzej Slovenije:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid