Pantha du Prince

Zaradi epidemije koronavirusa je koncert z 9. marca prestavljen na 18. junij 2020. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Koncert je tudi del programa 61. Jazz festivala Ljubljana, zato bo vstop na koncert mogoč tudi s festivalsko vstopnico 61. Jazz festivala Ljubljana.

V primeru, da se koncertov v novih terminih ne morete udeležiti, vam bomo povrnili kupnino. Vstopnico lahko z doplačilom zamenjate tudi za  festivalsko vstopnico za 61. Jazz festival Ljubljana.

Prireditev je bila skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena. Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah

Zaradi ustreznejše zvočno-vizualne podobe je koncert prestavljen v Linhartovo dvorano.

Hendrik Weber, zvonci, elektronika, analogni delay, programska  oprema; Håkon Stene, marimba, vibrafon, kamni, leseni tramovi, zvončki, ročni boben, tempura, akustična kitara, večstrunski lok; Bendik Hovik, vibrafon, marimba, kamni, leseni tramovi, zvončki, sample pads, učinki

Berlinski tehno skladatelj Hendrik Weber z umetniškim imenom Pantha Du Prince je v zadnjih letih razprodal vse nastope v največjih kulturnih centrih in dvoranah po Evropi. V svojem zadnjem glasbenem eksperimentu Conference of Trees sporazumevanje dreves prevaja v impresivno zvočno popotovanje.

Projekt s pomočjo različnih eksperimentov prisluškuje sporazumevanju dreves in ga prevaja v zvočne podobe. Umetniki z ročno izdelanimi glasbili v živo raziskujejo zvočne značilnosti različnih vrst lesa, na ozadju hipnotično utripajoče scenografije ter v spajanju avanttehna, vizualne poetike in spekulativne znanosti.

Techno pri nikomer ne zveni tako harmonično in angelsko kot pri Pantha du Prince. mixmag

Drevesa so bila predmet številnih glasbenih del, vendar pa Pantha Du Prince k njim pristopa svojstveno – dovoli, da spregovorijo sama zase. Projekt Conference of Trees, ki se navdihuje pri delih Georga Friedricha Bernharda Riemanna, perzijskega sufijskega pesnika Atarja iz Nišapurja in Frantiska Baluske, je prečudovita artikulacija še ne slišanega medgovora dreves – in opomin na njihov pomen za naš ekosistem.

V delu poskušamo drevesa navdati s človeškim čutom sluha in glasbenim jezikom. Želel sem prodreti v skrivnost lesa in ustvariti zvočne skrinje, ki jih slišite na koncertu. Pantha Du Prince

Za uvod v koncert bo poskrbel Bendik HK, norveški bobnar in skladatelj, ki glasbo piše za plesne predstave in gledališče ter mednarodno gostuje kot tolkalec. S Hendrikom Webrom (Pantha Du Prince) je začel sodelovati v okviru tolkalskega projekta Bell Laboratory, zatem pa sta skupaj posnela album The Triad in se podpisala pod številne studijske skladbe. 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid