Francoski literarni krožek

Edouard Louis: En finir avec Eddy Bellegueule

Pogovarjali se bomo o avtobiografskem prvencu mladega francoskega pisatelja, ki je izšel leta 2014 in je takoj postal uspešnica. V slovenščino je roman preveden pod naslovom Opraviti z Eddyjem.

Edouard Louis se je kot Eddy Bellegueule rodil leta 1992 v Pikardiji na severu Francije, v ruralnem okolju, kjer družine živijo pod pragom revščine, glavni prihodek gospodinjstev pa je za številne livarna, v kateri delajo predvsem moški. Za ženske je zaželeno, da so doma in skrbijo za otroke in hišo. V tem peklenskem okolju, kjer so prekomerno pitje, mačizem in pretepanje žensk del vsakdana, odrašča tudi Eddy - nežen fant, ki so mu všeč fantje.

V sezoni 2019/20  v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev. Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid