Peter Bence - odpovedano oz. prestavljeno

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana oz. prestavljena. Klavirski koncert Prireja: Predodrom d. o. o.

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana oz. prestavljena.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

Mednarodno priznan madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence je prava senzacija zadnjih let, saj je široko občinstvo pridobil prek aktulanih spletnih kanalov in s priredbami skladb popularnih glasbenikov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe z vsega sveta.


Je pa umetnik zagotovo še veliko več. Svojo glasbeno pot je začel z igranjem klavirja pri dveh letih, kot nadarjen otrok je nadaljeval izobraženje na glasbeni šoli v rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franza Liszta v Debrecenu. Svojo prvo skladbo – v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina – je napisal pri sedmih letih, pri enajstih pa je že posnel svoj prvi solo album. Klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu, v Združenih državah Amerike, kjer je virtuoznost in izvirnost prikazal v veliko glasbenih žanrih, še posebej filmskih, je bilo pa nedvomno slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Dosežek, kot ga še ni bilo. V letu 2015 pa se je ob njegovi različici Jacksonove skladbe Bad na YouTube kanalu samo v nekaj dneh nabralo deset milijonov ogledov in tako je ta postala spletni video hit. Dandanes je ogledov vseh Petrovih videoposnetkov (YouTube + Facebook) že več kot štiristo milijonov.

Petrovi koncerti so paša za oči in ušesa. O tem so se prepričali vsi, ki so v zadnjem letu obiskali koncerte v več kot dvajsetih državah na štirih celinah. Vabljeni na popotovanje od klasične do filmske glasbe, od rocka do popa, od Bacha do Michaela Jacksona in skupine Queen.
 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid