Silva Karim: Sobivanja

Mestni muzej Idrija in s tem tudi razstava sta od 13. 3. do preklica zaprta. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pričujoča razstava zajema slike v akrilu na platnu, ki jih je avtorica razstave Silva Karim ustvarila v različnih življenjskih obdobjih. Celoto razstave bodo dopolnjevale avtoričine izvirne keramične skulpture, katere še zlasti intenzivno ustvarja v zadnjem času. 

O avtorici:

Rodila se je leta 1960 v Beli. Gimnazijo je obiskovala v Idriji. Leta 1981 je zaključila višješolski študij likovne pedagogike na Pedagoški akademiji v Ljubljani. Po uvedbi Pedagoške fakultete v Ljubljani je leta 1998 opravila še visokošolski študij. Na isti fakulteti je leta 2006 opravila tudi znanstveni magisterij.

Umetniško ustvarjanje je vrsto let združevala s pedagoškim delom. Kot samozaposlena v kulturi se ukvarja z ilustracijo, slikarstvom, grafiko in oblikovanjem v keramiki. Še vedno je aktivna tudi kot predavateljica na izobraževanjih. Imela je več samostojnih razstav, sodelovala je tudi na različnih skupinskih razstavah, tako v slovenskem kot v mednarodnem prostoru. Udeležila se je vrste likovnih kolonij in drugih delavnic ter za svoje delo prejela več nagrad in priznanj.

www2.arnes.si/~skarim/

Instagram: karimka2

Vir: Mestni muzej Idrija, Napovednik.com

Zemljevid