Rok Zalokar / Mednarodni dan klavirja

V bistroju Švicarija se bomo skupaj z MGLC Ljubljana pridružili krasni glasbeni iniciativi imenovani Piano Day (mednarodni dan klavirja), v sklopu katere se po vsem svetu na natančno 88. dan v letu, odvijajo različni umetniški dogodki, s katerimi se slavi ta častitljivi inštrument. Letos je ta dan sobota, 28. marec.

Pri nas bo za klavir sedel Rok Zalokar, vrhunski pianist, skladatelj in pomemben akter ljubljanske (ob)jazzovske scene, ki poleg samostojnega glasbenega udejstvovanja, kurira jam session večere Impronedeljek v Kinu Šiška.


Poleg ustvarjanja s svojim triom, Zalokar raziskuje tudi različne formate zasedb, ki preizprašujejo konvencionalne žanrske parametre. Med njimi najbolj izstopajo avantgardni pop trio Kukushai, vokalno-klavirski duo Dvojina in hiphop/noise/jazz zasedba Million Ear. V manj kot desetletju je kot (so)vodja različnih zasedb izdal že 11 avtorskih albumov in pobral kar nekaj eminentnih glasbenih nagrad, med njimi nagrado Jazzona za najboljšo kompozicijo in izvedbo ter mednarodno nagrado Erasmus Jazz Prize.

Tokrat se nam bo predstavil s solo nastopom, ki se bo začel ob 19:30, po koncertu pa sledi druženje ob izbrani klavirski glasbeni spremljavi.

Vstopnine seveda ni.

Vir: Bistro Švicarija, Napovednik.com

Zemljevid