40 fingers - odpovedano oz. prestavljeno

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana oz. prestavljena. Prireja: Koda Events

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana oz. prestavljena.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

Kitarski kvartet 40 fingers so leta 2017 ustanovili štirje zelo uspešni izvajalci s povsem različnim glasbenim ozadjem, ki se prepleta skozi njihovo skupno interpetacijo glasbe.

Zasedbo 40 fingers predstavljajo Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi in Andrea Vittori. Štirje kitaristi z jasno misijo raziskovanja novih zvočnih galaksij s širokim repertorajem izvirnih skladb in priredb, ki jih s spretno tehniko prstov interpretirajo na svojih kitarah. Njihova glasbena poslastica, ki temelji na poustvarjanju različnih sodobnih glasbenih klasik od jazza in latinoameriške glasbe do priljubljenih filmskih predelav, od Astorja Piazzolle do Beatlsov, od Eaglesa do Tota ter od Dire Straits vse do Erica Claptona.

Po objavi glasbe na internetu so povzročili pravo senzacijo. S priredbo Bohemian Rhapsody, ki sedaj šteje že skoraj šest milijonov ogledov na You Tubu in deset milijonov ogledov na Facebooku, so si med drugim prislužili tudi pohvalo z uradne spletne strani Queen. Ta je nedavno objavila zahvalo za stvaritev tako simpatične različice njihove Bohemian Rhapsody

Prav tako jih je njihova strast do filma in filmske glasbe pripeljala do niza zavidljivih filmskih predelav. Uživamo lahko v kar nekaj kitarskih izvedbah od znanih melodij Libertango Astorja Pizzole, Igre prestolov, Poslednji Mohikanec, klasičnih Disneyjevih pesmi, Vivaldijeve Estate (Štrije letni časi). V načrtu imajo izdajo še veliko drugih aranžmajev od klasičnega rocka, hitov filmske glasbe in klasične glasbe. V Slovenijo prihajajo z namenom, da bi hipnotizirali in očarali poslušalce s spretnimi prsti na svojih kitarah.

 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid