Odprtje razstave Teden slovenske drame - 50 let

DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU!

TEDEN SLOVENSKE DRAME - 50 LET

Gorenjski muzej Vas skupaj z Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj na Poletno muzejsko noč vljudno vabi na odprtje razstave v soboto, 20. junija 2020, ob 20.30 uri v grad Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj.

V kulturnem programu bodo na odru premierno uprizorjeni Monologi s kavča, ki so jih v času karantene ustvarili igralci Prešernovega gledališča Kranj. Gre za osem monologov, za osem igralcev, od osmih priznanih slovenskih dramatikov.

Zaradi omejenega števila sedežev Vas prosimo, da svojo udeležbo čim prej potrdite v tajništvu gledališča po telefonu 04 280 49 00 ali na elektronskem naslovu pgk@pgk.si oziroma najkasneje do četrtka, 18. junija 2020, do 12. ure. Na dan prireditve boste vstopnice lahko prevzeli pred vhodom v grad Khislstein.

Razstava nas bo popeljala v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa bo tudi vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej bodo predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirali.

Vabljeni na ogled razstave, na vpogled v žlahtnost slovenskih dramskih besedil, ki se ravno zaradi Tedna slovenske drame in vizije širjenja slovenske dramske besede vse večkrat igrajo tudi na tujih gledališčih odrih. Pridite! Imamo dogodek!

VLJUDNO VABLJENI

Zunanje povezave: www.gorenjski-muzej.siwww.pgk.siwww.slogi.si

Vir: Gorenjski muzej, Napovednik.com

Zemljevid