Bralna skupina: Francoski literarni krožek ODPADE

Pogovarjali se bomo o avtobiografskem prvencu En finir avec Eddy Bellegueule mladega francoskega pisatelja Edouarda Louisa, ki je izšel leta 2014 in je takoj postal uspešnica.

Edouard Louis se je kot Eddy Bellegueule rodil leta 1992 v Pikardiji na severu Francije, v ruralnem okolju, kjer družine živijo pod pragom revščine, glavni prihodek gospodinjstev pa je za številne livarna, v kateri delajo predvsem moški.

Za ženske je zaželeno, da so doma in skrbijo za otroke in hišo. V tem peklenskem okolju, kjer so prekomerno pitje, mačizem in pretepanje žensk del vsakdana, odrašča tudi Eddy - nežen fant, ki so mu všeč fantje. 

V sezoni 2019/20 v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev.

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Zaželene so prijave na: aicha.boughazi.92@gmail.com.

Naslednja srečanja:

ponedeljek, 20. 4. 2020Frère d'âme (David Diop)
ponedeljek, 25. 5. 2020 Les désorientés (Amin Maalouf)
ponedeljek, 29. 6. 2019 Ce que le jour doit à la nuit (Yasmina Khadra)

Bralno skupino vodi Aïcha Boughazi


Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Zunanje povezave: Knjižnica Šiška - Facebook

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid