Dance Alchemy & Brunch

Najboljši način za kakovostno preživljanje nedeljskega dopoldneva!

Dance Alchemy je plesišče, odprto za vse, neglede na plesno predznanje ter starost (dobrodošli tudi naši otroci) in kreativni prostor za svobodno izmenjavo med različnimi plesnimi ekspresijami.

Nekateri gredo na nedeljo v cerkev, naš tempelj pa bo telo in plesni studio, kjer bomo častili energijo skozi ples in svobodno neverbalno izražanje ob dobri glasbi in pristni medčloveški komunikaciji.

Dance Alchemy & Brunch je nedeljsko plesno druženje, ki ga soustvarjamo vsi, ki bomo prisotni. Gre za druženje ljudi, ki radi plešejo ob polni zavesti v družbi istomislečih ljudi. Namenjem je vsem, ki bi radi sprostili in dobili energijo tudi izven običajnega plesnega konteksta klubov, treningov, delavnic ali domače dnevne sobe. Zavetje bo ponudil tudi tistim, ki svoj gibalni izraz iščejo v mirovanju.

Ob 10:00 vas bo na zabaven and "uplifting" način ogrel Goran Bogdanovski z enostavnimi igrami, mešanico Tai-Chija in Qi gonga in kakšnim orodjem za improvizacijo.

... Sledi odprto plesišče ob plesni glasbi brez žanra (DJ G) iz vseh koncev sveta, ki vas bo popeljala na transformativno popotovanje …

... in na na koncu popotovanja vas bo prizemljil brazilec Lucas Rubenich L. Nascimento z svojo zdravilno glasbo v živo.

Sledi druženje ob brunchu, kjer nas bo z okusi razvajal Štambergar. Druženje zaključimo ob cca. 14:00 tako da je pred nami še dobra nedelja:)

Prispevek: 30 EUR, otroci brezplačno
Lokacija: Dolenjska cesta 43, 1000 Ljubljana; Gibalni institut Vija Vaja
Obvezna prijava na: goran@fichoinstitue.com

Link na FB event.

 

KRATKI VTISI IZ PREJŠNIH EVENTOV: 

"Dance Alchemy je enostavno to, kar sem iskala. Trenutek, ko se lahko predam. Ko strah pred neznanim več ne obstaja. Ko zunanja ogledala postanejo notranja. Ko začutiš ljubezen, ki premeža prostor. Hvaležnost, da lahko delim in sprejemam, kar mi je dano. Kmalu spet."

Sara Vučkovič

 
Bilo je čudovito! Totalni flow, super ogrevanje in povezovanje energij skupine, odličen izbor glasbe, svoboda, lahkotnost, visoke vibracije energij udeležencev! In za povrh angelski glas Lucasovega petja, zvok kitare, tibetanskih skledic ... Nebesa! Pa še okusen brunch na koncu! Škoda, da se to ne dogaja vsak teden! Hvala ���

Rosanda Marija Meško


Na dance alchemy brunch-u si ti in je skupina, je glasba in je tišina. Na koncu ostane lupina, v njej vsebina, ki je nič ne izbriše, saj jo pišejo črke tvoje resnice.

Velesa

 
Ob Goranovem vprašanju vsem nam na koncu dogodka, ko smo sedeli v krogu in se umirjali, če imamo kaj za povedati, je bil moj odgovor: "To je bilo pa čisto presenečenje"

Zdaj pa dodajam še ČUDOVITO presenečenje. Kombinacija tehnik dihanja, sproščanja, raztegovanja, odličen glasbeni izbor, kateremu si popolnoma prepuščen brez strukture, brez pravil. Kljub temu, da mi je pot tekel v oči, da so me kar skelele, so me spreletevali mravljinci po celem telesu skoraj ves čas - pretok energije je bil neverjeten. Klemnovi okusi na koncu so pa bili samo še pika na i. Neopisljiv občutek lahkotnosti in umirjenosti me je spremljal še cel dan in še naslednji.

Alja Taha

 
Dance Alchemy & Brunch je prostor, kjer lahko brezskrbno in igrivo raziskuješ gib, zvoke v glasbi, procese v telesu, dražljaje, ki te premikajo, sam zase ali v interakciji z drugimi ljudmi ter opazuješ flow, ki teče skozte ter druge ljudi.

Daša

 
Dogodek vsebuje točno te stvari, ki me polnijo - gibanje, žmohtno glasbo, lepe ljudi, zvedavo otročad in na koncu sproščen klepet ob preprosti, a dobri papi. čisto in iskreno gibanje je dance alchemy, brez kakršnegakoli balasta. krasen družinsko prijateljski izlet enkrat na mesec :

Klemen Košir

 
Ples je bil posebno doživetje, najbolj mi je bilo všeč, da smo začeli z vajami in dihanjem, kajti ta ritem sem potem prenesla v prosti ples in izkusila povsem nove dimenzije. Dinamika skupine je bila odlična, sproščeno in nadvse pozitivno vzdušje. Pridemo še!

Nina Medved

 
Super! Po dogodku pa sem dognal, da me je navdušilo ravno to, da so bili poleg otroci - zaradi njih nisem čutil meja, ki jih ponavadi dojemam v družbah, sestavljenih le iz odraslih ljudi. Tudi hrana mi je bila všeč! Četudi... kdaj pa mi ni :-)

Matevž Markovič

 
Meni je bilo dance brunch srečanje super, tako plemensko srečanje brez small talka, vsak član družine je bil sprejet, si lahko vzel nekaj zase, bil na svoj način prepleten z drugimi. Hvala, pridemo še.

Katarina Ogrin

 
Prav to sem potrebovala: druženje v nedeljo dopoldne v miganju, dobro ogrevanje, da kdo skrbi (ne jaz :- za raznoliko super glasbo in njami hrano po tem. In tako se lahko prepustim. Spustim. Pustim, da stvari stečejo, se raztopijo odznojijo in odtečejo. Hvala vsem!

Irena Šimnovec

 
V življenju sem pričela pogrešat spontanost, lahkotnost. Prežeta z vsakdanjimi kalupi, težko zdravstveno zgodbo iz preteklosti in oddaljena od sebe, sem nekako po naključju našla pot do vas, kjer sem se skozi ples ponovno začela povezovati s svojimi vsebinami.

Lahkotnost je sledila, pa tudi kreativnost. Komaj čakam naslednjo seanso �.

Natalija

 
Na dogodek sem šla brez pričakovanj. Ples, kot ga predstavljajo na plesnih tečajih mi ni bil nikoli blizu. Takoj na začetku sem ugotovila, da mi tole zelo ustreza, bila sem navdušena, razmišljala sem, da bi bilo super, če bi obstajala možnost, da bi bil tak dogodek organiziran enkrat tedensko. Naslednjič zagotovo spet pridem."

Vanja Mihelič

 

Vir: Fičo Balet, Napovednik.com

Zemljevid