Yugo.wav

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: sobota, 23.5.2020 ob 23.00
  • Kje: Gala hala, Ljubljana
  • Prireditelj: Društvo Kapa
  • Vstopnina: 3 EUR pred polnočjo, 5 EUR kasneje

DJ Mars Hu
DJ epp
VJ RKK

Beograjska ex-yu avdio-vizualna poslastica pikira v Ljubljano!

Če ste pripravljeni odplesat v spomladansko jutro z dobro mero nostalgije po zloglasnih Cekijevih ex-yu ludarah, boste zagotovo veseli, da smo v Ljubljano povabili Yugowave kolektiv. Dobra doza jugoslovanske synth in disco muzike starejšega in mlajšega formata, podprta s projekcijami vizualnih motivov, sestavljenih iz jugo reklam, filmov, spotov in raznih manifestacij, zapakirana v ultra plesen večer, bi morala biti natanko to, kar smo pogrešali.

Yugowave je audio-vizualni kolektiv iz Beograda, ki je na zapuščini vaporwave kulture leta 2018 začel z vizualnimi editi, zelo kmalu pa so, pričakovano, začeli organizirati tudi svoje partije. Nastopajo po Srbiji in na Hrvaškem, sedaj tudi prvič Sloveniji. Imajo tudi svojo oddajo na Radiu Aparat, nastopali so z Marino Perazić (Denis & Denis), Svemirkom, sodelujejo s Fantomom in so nasplošno dejavni na področju glasbeno vizualne estetike iz časa ex-yu.

Večer bomo preživeli v dobri družbi. Na meniju je ogromno starejše muzike (Videosex, Denis&Denis, Max&Intro, U Škripcu, Jakarta, D’boys, La strada, Oliver Mandić, Zdenka Kovačiček, Slađana Milošević, Kim band, Boban Petrović, Kineski zid, Dino Dvornik, Mirzino jato idr.), pa tudi novejše (Nipplepeople, Fantom, Svemirko, Pocket Palma, Z , Leut Magnetik) ter še mnogo one hit wonderjev, za katere ste morda že pozabili, da jih poznate.

Vstopnina: 3 € pred polnočjo, 5 € kasneje

Music policy: ex-yu synth/disco/pop

Vir: Društvo Kapa, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo Kapa:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid