V ŽIVO! z Vladom Kreslinom - talk-show komedija, inspirirana z življenjem in razmišljanjem znanih...

V ŽIVO! za zaključek sezone 2019/20 prihaja glasbena legenda - Vlado Kreslin!

V ŽIVO! je spontana komedija, ki bo v SiTi Teatru BTC vsak mesec na zabaven način predstavila življenje in razmišljanja neke medijske zvezde. Preko formata pogovorne oddaje bodo improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana - IGLU izvedeli zanimivosti, anekdote, filozofijo in tudi kakšno pikantno podrobnost gosta ali gostje in jih tudi odigrali - v živo! Včasih v obliki improviziranega skeča, spet drugič v obliki improviziranega songa ali daljšega filmskega doživetja v žanru, ki ga bo določilo občinstvo!

V sezoni 2019/20 so improvizatorji na vročem stolu gostili Maria Galuniča, Deso Muck, Miho Šaleharja, Natašo Briški in Boštjana Gombača, zaključek sezone pa pripada glasbeni legendi - Vladu Kreslinu!

Verjetno najbolj slavni Prekmurec (pa naj nam Feri Lainšček, Milan Kučan in dr. Andreja Gomboc ne zamerijo) polni radijske valove in srca oboževalcev že od leta 1969, ko je sedel za bobne skupine Apollo. Kasneje je prevzel vlogo pevca in frontmana, bodisi v solo projektih, ali pa v sodelovanju z različnimi kultnimi zasedbami, kot so Martin Krpan, Beltinška banda, Mali bogovi, pa seveda kot del tria Kreslin-Predin-Lovšin in mnogimi drugimi. Njegovi glasbi in žametnemu glasu lahko prisluhnemo na neštetih glasbenih nosilcih (samo letos je izdal en studijski, en live in en greatest hits CD), njegove čutne besede preberemo v številnih pesniških zbirkah, podrobneje smo ga lani lahko spoznali tudi v dokumentarnem filmu Poj mi pesem.

Tokrat ga boste v zabavnem gledališko-pogovornem šovu spoznali še v živo! Govorili bomo o delu, glasbi, življenju, pa tudi o izvoru zaščitnega Vladovega klobuka, o tem, ali tista črna kitara še obstaja in ali je ime zares dobil po legendarnem jugoslovanskem nogometnem vratarju. Vse to v sredo, 6. maja, ob 20. uri v SiTi Teatru BTC.

Sodelujoči

igrajo: Juš Milčinski, Peter Frankl, Petra Ajdovec in Vid Sodnik
voditelj: Rok Bohinc
gost: Vlado Kreslin
luč, ton, glasba in projekcija: Luka Seliškar
produkcija: KD IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana in SiTi Teater BTC

Vir: SiTi Teater BTC, Napovednik.com

Zemljevid