Terence Blanchard II Musicology Barcaffe Sessions

  • Kaj: Petkratni grammyjev nagrajenec v Ljubljani!
  • Kdaj: torek, 21.4.2020 od 20.00 do 23.00
  • Kje: Center urbane kulture Kino Šiška, Ljubljana
  • Prireditelj: Musicology Sessions Slovenija
  • Vstopnina: 17EUR Early bird, (omejeno število), 20EUR v predprodaji (omejeno število), 23EUR v predprodaji, 25EUR na dan koncerta

Spomladanski del serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions bo sklenil petkratni grammyjev nagrajenec, Terence Blanchard! V Kinu Šiška bo s kvintetom E-Collective nastopil 21. aprila.

Cene vstopnic:
Early Bird (omejeno število): 17 EUR
Predprodaja (omejeno število): 20 EUR
Predprodaja: 23 EUR
Na dan koncerta: 25 EUR

V Ljubljano prihaja Terence Blanchard, trobentač in glasbeni aktivist, ki s svojim kvintetom E-Collective skozi glasbo opozarja na ameriško strelsko kulturo in naraščajoče število napadov s strelskim orožjem. Tematiko je izpostavil tudi na svojem novem albumu Live, ki ga bo predstavil v Ljubljani, na njem pa je zbranih sedem izredno močnih in v živo posnetih skladb, s katerimi je izrazil frustracijo množice, ki se zaveda te težave in se proti njej tudi bori. Album z dvopomenskim naslovom predstavlja nadaljevanje albuma Breathless, ki je Blanchardu leta 2016 prinesel nominacijo za nagrado grammy.

"Kvintet E-Collective ni nastal z namenom, da bi bil protestni bend," pove Blanchard, "začeli smo igrati zato, da bi mladini približali jazz in instrumentalno glasbo. Med našo evropsko turnejo pa se je v ZDA zgodilo nekaj tragičnih napadov z orožjem, zaradi katerih smo se začeli ukvarjati tudi s tem vprašanjem. Občutek, ki sem ga želel dati albumu, je glas skandirajoče skupine ljudi, ki zahtevajo pravico." Blanchardova trobenta tako na albumu ne igra vloge osamljenega glasu, pač pa skozi harmonijo, ki jo ustvarja celoten nabor inštrumentov, daje vtis množice, ki poziva k pravici.

Ko govori o svojem delu in o sporočilih, ki jih posreduje poslušalcem, Blanchard pove: "Ko prideš v določena leta, se začneš spraševati, kdo se bo zavzel za nas, kdo bo govoril v našem imenu. Potem dojameš, da Jamesa Baldwina, Muhameda Alija in dr. Kinga ni več med nami ... in ugotoviš, da je vse na tebi. Ne želim reči, da sem jaz tukaj tisti, ki bo vse popravil, trudim pa se vedno in povsod govoriti resnico." Ko se ga vpraša po idolih, Blanchard našteje imena kot so Max Roach, John Coltrane, Louis Armstrong, Herbie Hancock in Wayne Shorter: "Stojim na njihovih ramenih."


Vstopnice že v prodaji prek spleta in na prodajnih mestih Mojekarte.si.


Koncept Musicology Barcaffe Sessions Slovenija je v resnici preprost. Poudarek je na skrbno izbranih jazz, funk, soul in r'n'b glasbenikih svetovnega formata, ki nastopajo v intimnem klubskem vzdušju. S serijo koncertov Musicology Barcaffè Sessions, ki se razvija in raste na relaciji Ljubljana - Zagreb - Beograd, tako glasbo končno vračamo publiki, publiko pa glasbenikom. Svojo ljubljansko zgodbo smo začeli septembra 2017, od takrat pa so na različnih prizoriščih v prestolnici nastopili Incognito, Robert Glasper, Angie Stone, Mario Biondi, Knower, Keziah Jones, Raul Midon in Snarky Puppy. Tretjo sezono smo zagnali s koncerti Hindi Zahre (26.9., Cvetličarna), The Brand New Heavies (27.10., Kino Šiška) in The New Power Generation (14.12., Kino Šiška)

Dobrodošli na krovu!

Vir: Musicology Sessions Slovenija, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: terence blanchard musicology barcaffe sessions, kino šiška

Zemljevid