Kamizdat Rentgen: Kikiriki + Luka Prinčič, Neo-Cym

  • Kaj: Elektronska glasba
  • Kdaj: sobota, 15.2.2020 od 20.00 do 23.00
  • Kje: Osmo/za, Ljubljana
  • Prireditelj: Zavod Emanat
  • Vstopnina: 3 EUR

Na trinajstem Rentgenu bodo naše kosti pretresali zvoki dveh znanih domačih obrazov hrupne muzike. V Osmo/zi bomo gostili mariborčanko Nino Farič - Kikiriki - noise, ki je lansko leto praznovala 10. obletnico njenega solo projekta. Pred njenim prvim koncertnim sodelovanjem z Luko Prinčičem bo nastopil še Neo-Cymex, solo projekt dolgoletnega hardkorovca Dejana Požegarja iz Velenja in obenem vodja založbe Terraformer Research Facilities.

LINEUP:
▶ Kikiriki - noise + Luka Prinčič
▶ Neo-Cymex

▂Rentgen TV▂ live stream:
Adam Mulalić / Črt Trkman / Stella Višek

█ NINA FARIČ – KIKIRIKI █

Nina Farič - Kikiriki je lansko leto obeleževala 10. leto kot solo noise izvajalka. Osredotoča se na eksperimentiranje z živo produciranim zvokom večinoma analognih sintetizatorjev in naredi-sam elektronskih vezij. Velja za pravo regionalno noise tovarišico, poznavalko mnogih podtalnih obrtnikov in skupnosti, ki jim je v užitek ustvarjati izven konvencionalnega zvočnega spektra. Znana je po številnih sodelovanjih z zvočnimi umetniki (denimo iz vrst kolektivov RadioCone, Osmoze, Radarta, Cirkulacije²) ter po neprestanem nastopanju doma in v širši regiji (v Avstriji, Nemčiji, Nizozemski, Češki, Hrvaški, itd). V lanskem letu je prisostvovala pri šestih izdajah, med katerimi je tudi solo kasetna izdaja za založbo Harsh Noise London, kompilacija Preslišano pri založbi Zvočni Prepihi in posnetek iz živega koncerta iz Kina Šiška z berlinčanom Die! Goldstein. Tudi tokrat pripravljamo edinstven nastop, saj se ji bo prvič na odru z živo manipulacijo zvoka pridružil še Luka Prinčič.

Bandcamp.

█ NEO-CYMEX █

Dejan Požegar je marsikomu znan član bendov IN4S, Wasserdict, Wreck in Nakajima, nekaterih še iz konca 80ih. Pred leti se je odločil v zahtevnejših muzikah nastopati tudi kot solo izvajalec in kot Neo-Cymex ustvarjati distopične krajine na podlagi dromljajočega zvoka. Temelječ na spontanem nastajanju zvoka in spét z znanstveno-fantastično vizijo postaja nespregledljiv člen domače naredi-sam scene tudi z novoustanovljeno založbo Terraformer Research Facilities, s katero želi s svojo vizijo podpirati tudi svoje somišljenike. Lansko leto je pri svoji založbi izdal prvenec Into the Hypernova ter split kaseto s svojo pajdašico, Kikiriki.

Bandcamp:
Založba Terraformer Research Facilities:

Kamizdat izdaje in koncertni cikel ▂Kamizdat Rentgen▂ v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero, osmo/za in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.

Vir: Zavod Emanat, Napovednik.com

Zemljevid