Utelešanje božanskih arhetipov

Delavnica je del programa Arhetipsko kolo, ki vam pomaga prepoznati vaše poslanstvo preko raziskovanja in razumevanja arhetipov, astrologije in čuječega gibanja

Z znanjem o dinamiki moči arhetipov in simbolov vas vodim skozi samo-raziskovalno potovanje, ki prevaja vaša čustva v gibanje in ples

Utelešali bomo arhetipe: Menih, Nuna, Eksorcist, Šaman, Duhovnik, Mučenik, Samaritan, Misionar, Angel, Bog, Mesija

Verjamete v pravljična bitja? Vilince, škrate, dobre vile in podobno...Bitja, ki imajo posebne moči, nenavaden način življenja in prav posebna zemeljska in nebeška poslanstva. Včasih nas vodijo, drugič nam nagajajo, morda pa tudi sploh ne obstajajo. A vendar to sploh ni važno, moč človeške domišljije že od nekdaj ustvarja, se povezuje in posveča prav posebno pozornost svetovom, ki so nad našim povprečnim vsakodnevnim zaznavanjem.
Skupna dimenzija božanskih arhetipov, ki jih bomo utelešali na tej delavnici je prav poseben odnos do svetega, nadzemljskega, kozmičnega, božanskega in nebeškega.. Kako lahko utelesimo arhetipe meniha, nune, eksorcista, šamana, svečenika, mučenika, samaritana, misijonarja, angela, boga in mesije? Morda se vam zdijo ti arhetipi prastari in prav nič povezani z današnjim modernim načinom življenja. A kljub temu so ti vedenjski vzorci globoko zasidrani v našem celičnem spominu in v sebi nosijo posebno modrost, po kateri hrepenimo, zato se pustimo presentiti in skupaj raziščimo v kakšen ples nas vabijo.

Trening zajema vodeno ogrevanje in meditativno plesni ritual. Iz pretočne čuječnosti, ki se ustvari znotraj skupine, se nato prepustimo arhetipskim energijam, da preko treninga različnih improvizacijskih orodij, našim notranjim globinam omogočijo nebesedno komunikacijo preko gibalnega izraza, ekspresije čustev in skupinske igre. Delavnica vodi v kolektivno improviziran plesni dogodek, kjer vsak posameznik lahko dinamiko arhetipov izrazi na svojevrsten gibalno gledališki način; individualno, v paru in v skupini.

- Dobrodošli vsi, ki se radi ustvarjalno izražate skozi telo, glasbo, ples, igro in skupinsko dinamiko!
- Plesno predznanje ali poznavanje arhetipov ni potrebno.
- Potrebuješ udobno oblačilo, boso nogo ali nogavice in plastenko vode.

*za obiskovalce, ki niso vključeni v 8 mesečni program Arhetipsko kolo je prispevek na delavnici 35€
Obvezne prijave na: sandra.anais.vidim@gmail.com

Vir: Sandra Anais - Archetypes in Motion, Napovednik.com

Zemljevid