Vodeni ogled razstave Ko zapoje kovina

Vabimo vas na vodeni ogled občasne razstave KO ZAPOJE KOVINA. Tisočletja metalurgije na Slovenskem. Vodi Aleksander Učakar, dipl. inženir materialov in metalurgije.

Razstava predstavlja bogato zapuščino metalurgije na ozemlju današnje Slovenije, zgodovinski pregled pa povezuje s tehnološkim razvojem v sodobnem času in hkrati opozarja na izjemne potenciale, ki obetajo nadaljnji vzpon tega področja.

Ob 100-letnici Univerze v Ljubljani smo združili moči sodelavci Narodnega muzeja Slovenije in Oddelka za materiale in metalurgijo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Z razstavo opozarjamo na bogato tehniško dediščino, ki jo v Narodnem muzeju Slovenije sistematično zbiramo že tako rekoč dve stoletji. Hkrati pa predstavljamo tudi vrhunsko znanje, zbrano pod okriljem Univerze v Ljubljani, kjer se je metalurgija uveljavila kot ena najstarejših študijskih smeri. Barvito razstavno postavitev nadgrajujemo z vzorčnimi izdelki vodilnih slovenskih podjetij, ki se na mednarodnem tržišču uspešno kosajo z ostro konkurenco – denimo v avtomobilski industriji in celo vesoljskih tehnologijah.

Zunanje povezave: O razstavi

Vir: Napovednik.com, Narodni muzej Slovenije

Naročite se na email listo prireditelja Narodni muzej Slovenije:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid