ODPADE Anouar Brahem in Avishai Cohen 61. Jazz festival Ljubljana

  • Kaj: Mešana glasba
  • Kdaj: sreda, 17.6.2020 ob 20.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: predprodaji do 10. 6. po 24, 28, 15* EUR, v redni prodaji 32, 27, 18* EUR

Z velikim veseljem napoveduje prvi imeni letošnje prireditve, ki bo potekala v dvoranah in Klubu Cankarjevega doma ter v Parku pred njim (Park Sveta Evrope) od 17. do 20. junija. Tudi letos bomo ponudili številne koncerte domačih in tujih izvajalcev. Koncerti v parku bodo brezplačni.

Anouar Brahem, tunizijski velemojster uda (arabske lutnje) in eden najbolj cenjenih glasbenikov  založbe ECM, bo na festivalu nastopil prvič. Predstavil bo, po mnenju več strokovnjakov, svoje najboljše delo The Astounding Eyes Of Rita, ki ga je za ECM izdal leta 2009. V živo ga bo izvedel s kvartetom. Anouar Brahem Quartet bo nastopil v Gallusovi dvorani v sredo, 17. junija, ob 20. uri.

Avishai Cohen se vrača na festival po enajstih letih. Virtuoz na basu in izjemen skladatelj bo leto 2020 posvetil projektu 50:50:50, s katerim svoj 50. rojstni dan proslavlja s petdesetimi koncerti v petdesetih izbranih državah po vsem svetu. Med njimi je torej tudi Slovenija, ki bo koncert doživela v Gallusovi dvorani v soboto, 20. junija, ob 19.30. Avishai Cohen je za izvedbo projekta sestavil novo zasedbo, s katero bo kmalu izdal tudi nov album.

 

Vstopnice za oba koncerta so že v predprodaji do 10. 6. po 24, 28, 15* EUR, v redni prodaji 32, 27, 18* EUR. Prav tako je na voljo omejeno število kompletov – festivalska vstopnica, ki bo obiskovalcem omogočila vstop na vse koncerte v Gallusovi, Linhartovi in Štihovi dvorani ter v Klubu CD. Cena festivalske vstopnice (do razprodaje) je 61 EUR.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Izpostavljeni ustvarjalci: Jazz festival Ljubljana, Festival Ljubljana

Zemljevid