Izdajalec (Il Traditore) PRESTAVLJENO

Filmska projekcija Izdajalec je prestavljena na 5. junij 2020 ob 19. uri. Vstopnice za prestavljene filmske projekcije veljajo v nadomestnih terminih in jih abonentom ni treba menjati. Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba filmskih projekcij ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.

Režija: Marco Bellocchio

Resnična zgodba o mafijskem šefu Tommasu Buscetti, ki je v največjem protimafijskem sodnem procesu vseh časov oblastem pomagal do pomembne zmage v boju proti organiziranemu kriminalu.

V osemdesetih letih minulega stoletja v Italiji med šefi sicilijanske mafije divja vsesplošna vojna zaradi trgovine s heroinom. Tommaso Buscetta, viden pripadnik mafije, se pred vihro umakne v Brazilijo in od daleč opazuje, kako njegovi sinovi in bratje izgubljajo življenja v Palermu. On je morda naslednji. Ko ga brazilska policija aretira in izroči italijanskim oblastem, Buscetta sprejme odločitev, ki bo spremenila vse. Odloči se, da bo osebno spregovoril s sodnikom Giovannijem Falconejem, stopil na stran zakona in s tem prelomil večno zavezo, ki jo je sprejel ob vstopu v Cosa Nostro.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid