Parazit (Gisaengchung)

Režija: Bong Joon-ho Parazit kot prvi mednarodni film v zgodovini osvojil oba najbolj cenjena oskarja: za najboljši film in najboljšo režijo.

Parazit, dobitnik štirih oskarjev – za najboljši film, tujejezični film, režijo in izvirni scenarij, ki bo 19. maja ob 19. uri na ogled v okviru abonmaja Liffe po Liffu in za izven, je zaradi velikega zanimanja prestavljen v večjo, Linhartovo dvorano. Vstopnice, kupljene za Kosovelovo dvorano, veljajo tudi v Linhartovi. Sedežni red ne velja.
 

Pred filmom bo imel uvod Marcel Štefančič, jr.Južnokorejski film, ki je režiserju Bong Joon-hoju s kombinacijo črnega humorja in družbene kritike prinesel prestižno zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu.

Člani Ki-taekove štiričlanske družine so si zelo blizu, a so vsi po vrsti brezposelni, z zelo slabimi obeti za prihodnost. Ki-taekov sin Ki-woo se spoprijatelji s študentom prestižne univerze, ta pa mu pove za dobro plačano delo učitelja pri bogati družini Park. Ki-woo se odpravi k njim na sprejemni pogovor in tam spozna njihovo čudovito hčerko Yeon-kyo. Fant dobi službo in postane njen učitelj, le da se tisti hip še nihče ne zaveda, da bo to prvo srečanje med obema družinama postopoma vodilo v zaporedje nenavadnih dogodkov, ki popolnoma spremenijo življenje obeh družin …

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid