Nadaljevalni tečaj grafičnih tehnik globokega tisk

Tečaj bo usmerjen v spoznavanje in ustvarjanje v grafičnih tehnikah globokega tiska, pri čemer bo poudarek na kemičnih tehnikah jedkanica, akvatinta in rezervaž. Vodil ga bo umetnik Janko Orač.

Na prvem srečanju bo mentor predstavil tehnike in postopke obdelave matrice, za uvod v ustvarjanje bomo prek risbe izoblikovali idejo za izdelavo matrice. Na naslednjih srečanjih bomo poglobljeno raziskovali kemične procese obdelave matrice, tudi s kombiniranjem tehnik in večbarvnim tiskom. Zadnje srečanje bo namenjeno pregledu in analizi celotne delavnice ter izboru del za zaključno razstavo v pedagoških prostorih galerije.

Predznanje za delavnico ni nujno potrebno – tečaj je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki želijo nadgraditi svoje grafično znanje.


O mentorju:
Janko Orač se je rodil leta 1958 v Celju. Leta 1997 je diplomiral na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani pri prof. Dušanu Kirbišu. Na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu je leta 2016 zaključil specialistični študij grafike pri prof. Nevenki Arbanas. V svoja področja ustvarjanja vključuje grafiko, risbo, slikarstvo in grafično oblikovanje. Živi in ustvarja v Novem mestu in v Zibiki.


▪▪ Tečaj bo potekal ob sredah, od 19. februarja do 8. aprila 2020, z začetkom ob 17. uri (8 srečanj po 4 šolske ure).


▪▪ Kotizacija za tečaj je 80 €.
▪▪ Prijave in informacije: info@galerija-bj.si / 07 49 88 140

Število mest na delavnici je omejeno na 10 udeležencev. Material je vključen v ceno.

Delavnico sofinancira JSKD OE Krško. Člani Kluba prijateljev GBJ imajo ob vpisu 20 % popust na kotizacijo. Prijava je potrjena s plačilom kotizacije do začetka tečaja.

Vljudno vabljeni!

Vir: Galerija Božidar Jakac, Napovednik.com

Zemljevid