Enodnevna delavnica lepopisja

Se želite preizkusiti v kaligrafiji, umetnosti pisanja? Pridružite se nam na enodnevni kaligrafski delavnici s Katarino Rojc in se naučite te lepe spretnosti.

Pisali bomo z vsakodnevnimi pisali in pripravili odlično osnovo za kaligrafijo s prožnim peresom, (ki je tema tridnevne delavnice). Obnovili bomo poznavanje pisave, ki jo poznamo iz šole a smo jo domala vsi izpilili vsak v svoj rokopis.

Cilj delavnice je z grafomotoričnimi vajami pridobiti veščine za tri različice lepopisa. Za šolski, za dekorativni in za ekspresivni način.


Cena delavnice je 20 eur s predplačilom v Mestni muzej Ljubljana.
Obvezne prijave sprejemamo do srede pred terminom na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. Zaradi narave delavniškega dela sprejmemo največ 16 udeležencev, zato pohitite s prijavami, saj je povpraševanje veliko.

V kolikor bi svoje znanje kaligrafije želeli še bolj poglobiti, se lahko zatem udeležite tudi večdnevne delavnice copperplate pisave. Udeležba na enodnevni delavnici vam bo v pomoč, ni pa pogoj za vpis na večdnevno delavnico. Termini srečanj: 7., 14. in 21. 3. 2020 / 10:00–12:30

Zunanje povezave: Mestni muzej Ljubljana

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid