Oranžni 7: La passione - prestavljeno oz. odpovedano

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana.

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ali telefonski številki 01/2417-299 vsak delavnik od 10. do 15. ure ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

Orkester Slovenske filharmonije, Zbor Slovenske filharmonije, Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
Dirigent: György Győriványi Ráth, solisti: Rinnat Moriah, sopran, Peter Sonn, tenor, Miran Kolbl, violin, Luka Ortar,  basbariton
 

Program
Joseph Haydn, Simfonija št. 49 v f-molu, Hob. I: 49, "La passione"
Ludwig van Beethoven, Romanca za violino in orkester št. 2 v F-duru, op. 50
Ludwig van Beethoven, Kristus na Oljski gori, op. 85

Izraelka Rinnat Moriah je s svojim prepričljivim liričnim in koloraturnim sopranom in repertoarjem, ki se razprostira skozi vsa slogovna obdobja, v zadnjih letih postala zveneče ime uglednih opernih in koncertnih prizorišč, kot so milanska Scala, Nemška opera Berlin, amsterdamski Concertgebouw, Elbphilharmonie v Hamburgu, ter festivalov v Salzburgu, Baden-Badnu, Luzernu in Aix-en-Provence.

Po navdušujočih lanskih sodelovanjih vnovič gostuje pri nas, tokrat z Orkestrom in Zborom Slovenske filharmonije, združenih pri izvedbi veličastnega in redko na sporede uvrščenega oratorija Kristus na Oljski gori Ludwiga van Beethovna. Ob sopranistki Rinnat Moriah bo nastopil avstrijski tenorist Peter Sonn, ki redno nastopa v opernih hišah v Berlinu, Milanu, Zürichu, Münchnu in na Dunaju pod taktirkami najvidnejših dirigentov. Uprizarja Tamina (Čarobna piščal), Don Ottavia (Don Giovanni), Igorja (Knez Igor), Lenskega (Jevgenij Onjegin), Don Joséja (Carmen), Davida (Mojstri pevci Nürnberški), Waltherja (Tannhäuser) …, poje samospeve in solistične parte v vokalno-instrumentalnih delih, kot so Mozartov Rekviem, Händlov oratorij Mesija, Brittnova Serenada za tenor in rog itd.

V prvem delu koncertnega sporeda se solistično predstavlja tudi dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije Miran Kolbl. Prodoren, poln in gibek ton njegove violine bo tokrat zapel v izrazito lirični Beethovnovi Romanci za violino in orkester v F-duru v obliki rondoja. Koncertni program začenja Simfonija št. 49 Josepha Haydna, ki je dobila vzdevek "Pasijon" ("La passione"). Glasbenike bo vodil priznani madžarski dirigent György Győriványi Ráth.

 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid