Zverjasec in Zverjašček - prestavljena oz. odpovedana

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana. Darilo abonentom Mojega prvega abonmaja

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ali telefonski številki 01/2417-299 vsak delavnik od 10. do 15. ure ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 Film po knjižni uspešnici Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja

 

ZVERJASEC The Gruffalo

Kaj storiti, če si drobna miška, gozd pa je poln živali, ki se jim zdiš primeren obrok? Uporabiti moraš pamet in iznajdljivost.

Ta čarobna zgodba, ki sta jo ustvarila avtorica Julia Donaldson in ilustrator Axel Scheffler, sledi prikupni miški, ki se sprehaja po globokem, temnem gozdu in naleti na nekaj gozdnih plenilcev - lisico, sovo in kačo, ki bi z veliko slastjo pojedli majhno miško. Da bi jim ušla, jim iznajdljiva in pogumna miška pove, da gre na obisk k hudobnemu, strašnemu Zverjascu. Plenilci prestrašeni zbežijo, ker se ne želijo srečati s to grozljivo zverino, ki bi z veseljem pohrustala kakšno sovo, lisico ali kačo.

Ali bo miškin načrt deloval in ji bo uspelo ukaniti gozdne plenilce? Kaj se bo zgodilo ko se za ovinkom pojavi njen izmišljeni Zverjasec – "z okli kot noži, kremplji postrani, strašne čeljusti in grozni čekani" …?

 

ZVERJAŠČEK The Gruffalo's Child

V prejšnjem delu se je miška podala v gozd in si zaradi varnosti izmislila grozovitega prijatelja Zverjasca, v tem filmskem nadaljevanju pa otroci spremljajo njegovega otroka oziroma Zverjaščka. Temu oče Zverjasec pripoveduje zgodbo o veliki, hudbni miši v gozdu.

"Zverjasec nikoli v temačni gozd ne sme,"

pošepne Zverjasec Zverjaščku in se previdno ozre.

A neke viharne, snežene noči se Zverjašček odloči, da bo preveril očetovo zgodbo. Ni ubogal očetovega nasveta in se izmuzne iz brloga… saj velika, hudobna miš vendar ne obstaja... ali pač? Na poti sreča kačo, sovo in lisico, a nikjer ni niti sledu o veliki, hudobi miši. Pa vendar...?

Zverjasec in Zverjašček veljata za mednarodni založniški fenomen, očarala sta tudi slovenske otroke. V Sloveniji je vse knjige o Zverjascu in Zverjaščku izdala založba Mladinska Kniga v prevodu Milana Dekleve. Od marca 1999, ko je Zverjasec prvič prišel med bralce, so je po vsem svetu prodali v več kot 5 milijonih izvodov. Pet let po Zverjascu  je izšlo še enako uspešno nadaljevanje knjige - Zverjašček.

Zverjasec je bil nominiran za oskarja za najboljšo animacijo, dobil pa je tudi nagrado britanske filmske akademije in šest drugih festivalskih nagrad. Zverjašček je med drugim dobil tudi nagrado občinstva za najboljši animirani film za otroke med tremi in šestimi leti na festivalu otroškega filma v New Yorku.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid