Meje

Zdelo se nam je nujno, da pometemo pred svojim pragom in pokukamo čez sosednjo gredico ter se s svojim znanjem in izkušnjami izza toplih in varnih domov približamo v mrzli zimi ljudem na področjih, ki jih državne institucije še ne pokrivajo dovolj. Želeli smo vzpostaviti sodelovanje in komunikacijo z begunci in migranti, tistimi, ki si zaradi kakršnihkoli okoliščin sami ne zmorejo zagotoviti kvalitetnega bivanja zase in za svoje družine. Spoznali smo Jalala, ki nam je s svojim glasom in svojo poezijo utrl pot čez meje. Naše skupno popotovanje je postalo marsikaj: učenje slovenščine in angleščine, spoznavanje Ljubljane in okolice, spoznavanje običajev, spoznavanje sistemov, pisav, vzorcev, zemljevidov, zgodovine, stanovanj, skladišč, hrane, razbiranje kultur, uglaševanje tonov, strun, smeha in solz. Zapletli smo se v pisan klobčič zgodb na sončni strani Apl. "Kocka je padla" in čas je, da se naš klobčič odkotali proti vam.

 

Barbara Kapelj

 

 

Projekt Meje, avtorice Barbare Kapelj, je nastal ob soustvarjanju Tine Valentan, Jalala Mosavija, Eduarda Raona, Boštjana Perovška, v sodelovanju z Ženskim pevski zborom Barje

ter ob tehnični podpori Igorja Dujmovića in Tadeja Korena Šmida,

v produkciji Zavoda Generator, s podporo MOL.

 

Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo: Juretu Porenti, Bredi Kapelj, Ognjenu Radivojeviču, Primožu Jamšku, Slavici Janošević, Slovenski filantropiji, SMG, Dragani Alfirević , Nomad Dance Academy, Mihi T. Horvatu in Ustanovi fundacija sonda.

 

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite čimprej na bkapelj@gmail.com ali Barbara 040393106, saj je število mest omejeno.

Vir: Zavod Generator, Napovednik.com

Zemljevid