All Strings Detached Septet

petek, 10. 1. 2020, Izid albuma Septet
četrtek, 14. 1. 2020, ob 20.00, Cankarjev dom, Koncert All Strings Detached Septet

Duet All Strings Detached se vrača s tretjim albumom Septet, najbolj očarljivim in močnim albumom doslej. Posnet je v razširjeni, sedemčlanski zasedbi in obogaten z atmosferskimi godalnimi aranžmaji ter napeto ritem sekcijo.

Duet, ki je bil ustanovljen leta 2013, sestavljata Jana Beltran (glas, elektroakustična kitara) in Vesna Godler (glas, električni bas).
Njuna prejšnja albuma "Heavy Rain" (2014) in "There’s Something Painful About the Pearls" (2017) sta bila sprejeta z navdušenjem tako med poslušalci kot v medijih.  S temnim sodobnim minimalizmom in počasnimi glasbenimi tempi, ki kljubujejo zvočni nasičenosti tega časa se je duo uveljavil kot prepričljiv in svež glas na slovenski glasbeni sceni.

Album Septet se ne odreka estetiki Beltranove in Godlerjeve. Njun odličen izbor sodelujočih glasbenikov, izjemne izvedbe ter poglobljeno avtorsko delo so odprli prostor nečemu novemu.
Razširjena zasedba čudovito zaobjema njuna zvočna raziskovanja temnih pokrajin. Ritem sekcija, ki jo sestavljata  Jošt Drašler (električni bas in kontrabas) in Vid Drašler (bobni),  subtilno krepi in širi te tihe čutne pesmi.
Godalni trio Simboličnega orkestra, ki ga sestavljajo Klemen Bračko (viola, godalni aranžmaji), Barja Drnovšek (violina) in Bojan Cvetrežnik (violina) s kompleksnimi, zasvojljivimi melodijami še dodatno razvija presunljiva vzdušja.

Produkcijo in miks albuma je prevzel Chris Eckman (The Walkabouts, The Strange). Album je bil posnet v živo, brez nasnemavanja, v BearTracks studiu z Robijem Bulešićem.

Srčen album, ambiciozen in živ, ki vam bo še dolgo odzvanjal v ušesih.

Na priloženi povezavi je album že dostopen. Prosimo vas, da pred uradnim izzidom albuma – petek, 10. 1. 2020 – vsebine ne objavljate!

Izdajo CDja je omogočilo Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.

Zunanje povezave: Predstavitev na strani Društrva ŠKUCPovezava na spletno stran Cankarjevega domaSoundcloud

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: All Strings Detached Septet

Naročite se na email listo prireditelja Društvo ŠKUC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid