IGLU & Jacob Banigan

Impro Metelkova
IGLU + Jacob Banigan (KAN): Impro večer v angleščini
+ Ogrevanje z učenci IGLU impro šole (v slovenščini)
Dvojni impro večer

IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana enkrat mesečno v Menzo pri koritu povabi enega izmed svojih impro prijateljev iz tujine in z njimi pripravi unikaten večer v angleščini. Tokrat bo z njimi nastopil eden najbolj priznanih svetovnih improvizatorjev -  Jacob Banigan!

Jacob se je z improvizacijo začel ukvarjat leta 1990 pri 'Rapid Fire Theatre' iz Edmontona, kjer je devet let deloval tudi kot umetniški vodja gledališča. V tem času je ustvaril super uspešni dolgometražni format 'Chimprov' ter ustanovil impro akademijo 'RFT' in največji kanadski impro festival 'Improvaganza'. Ljubezen ga je kasneje vodila v Gradec, kjer v okviru gledališča 'Theater im Bahnhof' vodi tedenske impro predstave 'Montag'. Jacob je eden najbolj stalnih gostov svetovnih festivalov kot solo improvizator v predstavi Game of Death ali pa v duetih 'Rocket Sugar Factory' (z Jimom Libbyjem) in KanaDa (z Beatrix Brunschko). 

Še prej pa bodo za ogrevanje poskrbeli učenci drugega semestra Šole gledališke improvizacije IGLU, ki se bodo premierno predstavili na odru! Pod vodstvom mentorja Juša Milčinskega!

Prva predstava bo potekala v slovenščini, druga pa v angleščini.

Igra: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik, Jacob Banigan ter učenci IGLU šole: Blaž Gerbec, Bojana Tomc, Bor Cerar Lampič, Jaka Cegnar Karpov, Kristjan Krebelj, Maša Sraka, Peter Erjavec, Tilen Špenko in Valentin Kragelj
Glasba: Luka Seliškar
Luč in zvok: Samo Ljubešić
Produkcija: KD IGLU in Menza pri koritu

Vir: Gledališče IGLU, Napovednik.com

Zemljevid