Duhovno vodstvo v SLoveniji nekoč in danes

Knjižnica Šiška: februar, 2020 ob 18.30

PREDSTAVITEV KNJIGE:

Duhovno vodstvo v SLoveniji nekoč in danes
 

Avtor nastopi v funkciji predsednika Društva Slovenski staroverci in vodje Svetovnonazorske kozmološke skupnosti UPASANA in njene akademije za proučevanje staroverskih obrednih praks Staroslavov hram; registriranih po zakonu o verski svobodi.

Razvoj duhovnosti in osamosvajanje Slovenije na področju duhovnosti Marko Hren kot akter in kronist spremlja več kot štiri desetletja. Dokazuje, da so spremembe očitne na vseh področjih. Knjiga je tako v prvi vrsti kronika nekaterih etap duhovnega osamosvajanja. Kliče k ozaveščenju duhovne prenove.

Avtor, ustanovitelj in vodja Svetovnonazorske kozmološke skupnosti Upasana, nam odstira kroniko prvega obdobja vstopa tradicionalnih predkrščanskih izročil v javno življenje, vključno z opisi rehabilitacije nekaterih ključnih besed tradicijskih duhovnih konceptov in rehabilitacijo prvih obrednih mest (Kobarid, Ajdovski gradec) ter vzpostavitvijo javnih mest posebnega pomena. Odkriva doslej neobjavljene vpoglede v tisti del osamosvajanja, ki ga lahko označimo kot "ezoterično podporo osamosvajanju" in odpira tudi vprašanja o vlogi duhovnega vodstva v Sloveniji med prvo in drugo svetovno vojno. Knjiga je  prispevek h globinski spravi, oziroma k novi generaciji sprave.

V knjigi Duhovno vodstvo v SLoveniji nekoč in danes obravnava  tri procese, ki se prepletajo skoz 10 esejev, ki so sicer nastali v različnih časovnih obdobjih....

VABLJENI!

 

 

Zunanje povezave: DRUŠTVO STAROVERCI

Vir: Torma, organizacija dogodkov, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Torma, organizacija dogodkov:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid