Festivalnice Pionirskega doma

Festivalnice ponujajo posebno doživetje in glasbeno matinejo, ki tudi z nastopajočimi skupinami glasbo želijo približati mladostnikom.

V nedeljo, 26. januarja 2020, ob 17. uri, bomo v prostorih zavoda na Komenskega 9, gostil zasedbo Brencl banda.

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki ima bogato glasbeno tradicijo.

Brencl banda so: Ana Mezgec-violina, Rok Šinkovec-harmonika in vokal, Matjaž Bajc-kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič-kitara in vokal

Čeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju. Novembra je izšla njihova četrta plošča Korenine svetlobe, ki vam jo bodo v celoti predstavili. Seveda pa bodo igrali tudi stare hite iz prve plošče, ki so že leta 2011 doneli po muzejskih vrtovih.

 

Vstopnice lahko kupite preko sistema Moje karte in uro pred dogodkom v prostorih zavoda na Komenskega 9.

(avtor fotografije: Bojan Stepančič)

Vir: Napovednik.com, Pionirski dom - Center za kulturo mladih

Naročite se na email listo prireditelja Pionirski dom - Center za kulturo mladih:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid