Naredi si svojo tinkturo - Odpovedano

Obiskovalce prireditev obveščamo, da smo na podlagi vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa naše prireditve v zaprtih prostorih do nadaljnjega odpovedali, oziroma jih bomo poskušali nadomestiti v kasnejših terminih, o katerih bomo obveščali sproti.
PODROBNEJŠE INFORMACIJE NA SPLETNI STRANI ljubljanskigrad.si.

Tinktura je alkoholni izvleček zdravilnih rastlin. Sliši se učeno, vendar jo ob upoštevanju navodil in receptur lahko pripravimo tudi sami.
Iz katerih rastlin, kako in kdaj – vse to vas bo na zeliščarski delavnici naučila zeliščarka Jožica Bajc Pivec. Najprej bodo udeleženci dobili teoretično znanje, potrebno za pravilno pripravo tinktur. Nato si bodo iz zelišč, ki jih bo zeliščarka prinesla s seboj, izdelali vzorec tinkture, ki ga bodo lahko odnesli domov. Priporočamo pribor za zapiske.

Jožica Bajc Pivec je izkušena zeliščarka z zeliščarske domačije Pivec z Vrata pri Šmartnem ob Litiji. Jožica živi v naravi in za naravo, tam najde tudi zelišča in rastline, katerih zdravilno moč zelo dobro pozna. Z zeliščarstvom se ukvarja že od leta 1979. Na njenih predavanjih in delavnicah bomo spoznavali, kje in kako nabirati divje rastoča zelišča, kakšna je njihova zdravilna moč ter kako pripraviti različne tinkture in mazila v domači kuhinji.

Vabljeni tudi na zadnjo zeliščarsko delavnico:
-    9. junija 2020 ob 17.30: Mazilo iz domače kuhinje, praktična delavnica


Cena vstopnice za posamezno zeliščarsko delavnico:
-    odrasli: 27,00 €
-    dijaki, študenti, upokojenci: 25,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih mojekarte.si.

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid