Ropotarnica: Rok Zalokar

Rok Zalokar je pianist in skladatelj iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Köbenhavnu je zdaj pomemben akter ljubljanske (ob)jazzovske scene. Poleg solističnega glasbenega delovanja in vodenja svojih skupin Rok Zalokar kurira še serijo jam session večerov Impronedeljek v Kinu.Šiška.

Njegov glavni glasbeni fokus še vedno ostaja na klavirskem triu, s katerim je aktiven od leta 2011. Bili so izbranci Klubskega maratona 2012, kjer so se prvič predstavili na nacionalnem nivoju. Poleg tega tria se Rok preizkuša v zasedbah različnih formatov, ki izzivajo konvencionalne žanrske parametre. Med njimi najbolj izstopajo avantgardni pop trio Kukushai, vokalno-klavirski duo Dvojina in hip-hop-noise-jazz skupina Million Ear.

Od leta 2013 je Rok kot (so)vodja zasedb skupaj izdal že deset albumov z avtorsko glasbo pri založbah ZARŠ, Celinka, Kamizdat in Modigo. Njegovo delo ni ostalo neopaženo, saj je poleg igranja na festivalih tudi prejemnik Jazzona za najboljšo kompozicijo in izvedbo ter mednarodne nagrade Erasmus Jazz Prize.

Vstopnina na koncert:  1 €.

Koncertni cikel  Ropotarnica nam omogočajo: Ministrstvo za kulturo, MOL – Oddelek za kulturo, Urad RS za mladino, Zavod Omrežje.

 

Zunanje povezave: Predstavitev na strani Društrva ŠKUC

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Rok Zalokar

Naročite se na email listo prireditelja Društvo ŠKUC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid