December v Radovljici

DECEMBER V RADOVLJICI

Radovljica glavnino prazničnega dogajanja pripravlja na Linhartovem trgu med 21. in 29. decembrom. V soboto, 21. decembra, bo med 12. in 20. uro na trgu adventni sejem, otroci bodo lahko vpregli praznične konje z Rančem Sitar in izdelali prave kroparske žeblje, od 17. ure naprej bodo za kulinariko skrbeli Okusi Radol'ce, za glasbo pa zasedba Fed Horses.

V nedeljo, 22. decembra med 11. in 19. uro v Radovljiško graščino prihaja Artish, ustvarjalni festival s prodajno razstavo avtorskih del. Edinstveni festival bodo popestrili še delavnica oblikovanja keramike, koncert Nataše Artiček in delavnica s Čebelarskim muzejem.

Ostale praznične dneve, 23. ter med 25. in 29. decembrom boste na Linhartovem trgu lahko obiskali adventni sejem, ulične predstave Ane Snežne (25. in 29. decembra) ter Čupakabre (26. decembra), baletno predstavo Morska deklica v baročni dvorani Radovljiške graščine (26. decembra), nastop otroških orkestrov Glasbene šole Radovljica ter otroške folklorne skupine Č'belce (23. decembra), predstavo Naš Dedek Mraz s Turističnim društvom Radovljica in nastop odraslih folkloristov iz Lesc (27. decembra).

Glasba z Andrejem Šifrerjem, kulinarika z Okusi Radol'ce, praznični sejem in otroška delavnica s poslikavo obraza bodo zadnjo soboto v letu, 28. decembra, na Linhartov trg prinesli praznično vzdušje. Praznična pa bo še nedelja, 29. decembra, s sejmom, ulično predstavo in koledovanjem pevskih skupin in Linhartovim odrom Radovljica.

Za vse željne dogodivščin bo ves december na različnih lokacijah Radovljice potekala pustolovščina Nabiralnik Dedka Mraza. Navodila zanjo so na voljo v TIC Radovljica, v avanturi pa lahko vprežete sani, prižgete praznično smrečico, vstopite v pravljično kočijo, pokukate v zanimivo zgodovino Radovljice ter zavrtite pester krog radovljiškega dogajanja.

Podrobnejši program najdete na radolca.si.

Zunanje povezave: Uradna stran Turizem RadovljicaPovezava na program Decembra v Radovljici

Vir: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, Napovednik.com

Video

Zemljevid