Vlado Kreslin: Kreslinovanje

Predstavitev novega albuma "Kaj naj ti prinesem, draga" in pesmi, ki si jih pojemo že osemindvajseto leto.

Mali bogovi & Beltinška banda
Gost Slovenski nacionalni mladinski orkester pod vodstvom Žive Ploj Peršuh

Koncerti Vlada Kreslina v Gallusovi dvorani, z dolgoletno tradicijo, so znanilci vznemirljivega pričakovanja ob vstopu v novo leto. So uvod v decembrske praznike in tudi sami po sebi praznik vseh ljubiteljev dobre godbe, ki glasbenim sporočilom priljubljenega Prekmurca vedno znova radi prisluhnejo ob njegovi kitari – tudi če ni tista črna – in petju.

Ko so nažgali, je zvenelo tako, kot da bi Nick Cave s svojimi Bad Seeds priplaval po Muri, potem pa so veseljačili pri babičevem mlinu. Kot da bi se Pearl Jam z obale Pacifika preselili na osušene obale panonskega morja. In ko Vlado glas potegne iz spodnjega dela trebuha, bi se mu z bregov reke Cumberland lahko pridružil Johnny Cash, ali pa nekaj lest starejši Milan Kreslin s  črno kitaro. Rock'n'roll ima tisoč obrazov. V Beltincih zveni drugače kot v Nashvillu.

Tako je lansko leto  v Delu zapisal Ali Žerdin o koncertu Vlada Kreslina, ki  že osemindvajseto leto s svojo številno muzikantsko karavano prihaja v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid