Ta veseli dan kulture v Narodnem muzeju Slovenije

Vabimo vas, da Ta veseli dan kulture tudi letos preživite v naši družbi. Uživajte v brezplačnem ogledu razstav, raziskujte z Živo iz muzeja in pobrskajte po muzejski trgovini: morda najdete ravno pravšnje darilo zase ali za svoje bližnje.

  • Oglejte si stalne arheološke zbirke ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV: Železnodobnim, Rimskim in Srednjeveškim se pridružujejo še NAJSTAREJŠE ZGODBE, kjer so zbrane najlepše in najdragocenejše najdbe iz najstarejših obdobij prazgodovine: kamene, bakrene in bronaste dobe.
  • Ob stalnih razstavah pa vstopite tudi v ŽIVINE KOTIČKE, igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno. Tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. Za male malčke, malo večje in tiste, ki otroka v sebi še vedno negujemo. Živini kotički so interpretativni deli razstav, ki muzejske pripovedi predstavljajo prilagojeno mlajšim in družinam. Omogočajo samostojen ogled in odkrivanje in so sestavni del naših stalnih in občasnih razstav.
  • Cel dan lahko muzej raziskujete tudi s pomočjo nagradne pustolovščine ŽIVA ODKRIVA ... Otroci, pripeljite starše v muzej in potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv, staršem pa v pomoč pustila tudi nekaj namigov. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado.
  • V muzejski trgovini vam nudimo znatne popuste na publikacije Narodnega muzeja Slovenije, starejše od 6 mesecev. Med bogato ponudbo nakita, replik in spominkov pa boste gotovo našli tudi izvirna božična in novoletna darila.

Vir: Napovednik.com, Narodni muzej Slovenije

Naročite se na email listo prireditelja Narodni muzej Slovenije:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid