Ta veseli dan kulture v Narodnem muzeju Slovenije

Vabimo vas, da Ta veseli dan kulture tudi letos preživite v naši družbi. Uživajte v brezplačnem ogledu razstav, raziskujte z Živo iz muzeja in pobrskajte po muzejski trgovini: morda najdete ravno pravšnje darilo zase ali za svoje bližnje.

Ogledate si lahko stalno razstavo ZGODOVINSKE IN UMETNOSTNE ZBIRKE: avtentične muzealije govorijo o načinih življenja in dela na Slovenskem skozi zadnjih pet stoletij, o ustvarjalnosti in spretnosti naših prednikov in pomenijo neizčrpen vir navdiha za nove generacije.

V pritličju vas čaka odmevna razstava KOPTSKE TKANINE iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije: tkanine, ki so jih med 3. in 10. st. n. št. stkali Kopti, krščansko prebivalstvo Egipta, so prvič strnjeno na ogled slovenski javnosti. Ob 18. uri pa vas vabimo še na predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu": KOPTI.TEX.

Pripravili pa smo tudi družinsko pustolovščino ŽIVA ODKRIVA ... Otroci, pripeljite starše v muzej in potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv, staršem pa v pomoč pustila tudi nekaj namigov. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado.

Vir: Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Narodni muzej Slovenije – Metelkova:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid