In če zmaj pride nazaj

In res so se vrnili. Pravi zmaji. Taki iz pravljic. Iz pravljic, pomeni, da so stopili ven iz pravljic. Tako kot greš iz hiše, greš iz pravljice. In tako so se zmajčki odločili, da gredo malo ven, saj so bili tam že predolgo zaprti. Pa nič strahu. Prav prikupni so. Sem jih videl. Zmaj se nas boji prav toliko, kot se mi njega. In če je tako, strah nima nobenega smisla.
Imajo pa kaj povedati, ti zmaji. Nikakor jim ni po volji, da ljudje vseskozi govorimo, kako so grdi in krvoločni.
Ste vedeli, da so princes krofi zmajevska pogruntavščina? Ali veste, od kod izraz, voziš pa kot pravi zmaj? Veste, kako je v današnjem svetu zmajem težko brez službe?
Verjemite, da so zmajčki v svojem zahtevnem življenju, ljubki in prijetni. Poštirkano plešejo, ubrano pojejo. Ena resna družina so. Utegne se zgoditi, da bomo na koncu skupaj vzklikali: Zmaj je bil in naj ostane, zaščitnik naj-prestolnice: Ljubljane"
Branko Završan

Vir: Waldorfska glasbena šola, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Vokalisti: Branko Završan Lučka Počkaj; Instrumentalisti: Marko Brdnik - instrumenti s tipkami Uroš Rakovec - brenkala Blaž Celarec - Bobni, klarinet Franci Krevh - Orkesterska tolkala Žiga Golob - Kontrabas

Zemljevid