S kajaki po reki Krki

S KAJAKOM PO REKI KRKI IN ŠE KAM

Predviden DATUM DVODNEVNEGA IZLETA: 13 - 14 junij 2020

 

Unikatna tura s posebnimi kajaki in izvirnimi dogodivščinami.

 

S kajaki po zeleni kraški lepotici  

Veslanje po kraški reki in odkrivanje prelepih, skritih krajev ob njej: grad in park Otočec, ostanki podvodne Rimske ceste, Kostanjevica na Krki ter kopanje v topli vodi  tura s posebnimi kajaki in izvirnimi dogodivščinami

(za majhne skupine)

 O reki Krki

 

Začetek veslanja in odkrivanja naše prelepe kraške lepotice bo pri gradu Otočec. Lepšega kraja za začetek veslanja si človek skoraj ne more zamisliti. Po ogledu gradu in parka, se bomo prepustili toku in času, ki ga narekuje lepa, topla, pa niti ne lena dolenjska lepotica Krka.

 

Program:

Pri znanem lesenem mostu pred gradom Otočec se bomo ''spravili'' v vodo. Še prej si bomo morebiti in po želji pogledali grad, park in okolico ali morebiti celo na grajskem vrtu popili kapučino in pohrustali kak rogljiček, potem pa se bomo pripravili na veslanje in sestavljanje kajakov, kar je del našega posebnega pristopa in timskega dela, predvsem za povezovanje v homogeno enoto že pred veslanjem. Sledi učenje osnovnih zavesljajev in krmarjenja kajakov, varnost na vodi, orientacije in vsega ostalega, kar spada k veslanju po rekah.

 

Po reki se bomo spustili mimo naslednjega gradu Struga, pri kraju Gumberk in odveslali nad ostanki nekdanjih Rimskih sten in pristanišča, ki pa jih večina ljudi niti ne opazi. Opazovali bomo labode, čaplje, ribe v čisti in prozorni vodi, vodne rastline, lesene mostove in se prepustili počasnemu toku reke, ki nam bo pomagala premagati razdaljo na najlažji možni način. Po kar nekaj urah bomo priveslali do prelepega kraja Kostanjevica ob Krki, ga obkrožili in končali našo pot na bregovih tega prelepega kraja.

 

Če si bomo vzeli na voljo dva dni časa, pa bomo v Kostanjevici na Krki prespali na travnatih bregovih reke in naslednji dan doživeli še spodnjo polovico reke, vse do kraja Radeče, ki je drugačen, kot zgornja polovica, tako da je težko reči kje je lepše ali bolj zanimivo.

 

Kaj vse bomo videli?

- Grad in park Otočec

- podvodne ostanke Rimske ceste in pristanišča iz tistih časov

- kraj Kostanjevica ob Krki

- različne mostove, živalstvo na reki in reko Krko.

- kopanje v topli vodni lepotici.

 

Dolžina efektivnega veslanja je 20 km ali nekje 3 ure. Dolžina veslaške ture z vsemi ogledi in obveznimi postanki je 4 ure.

Ker ima reka svoj tok skoraj ni mogoče, da bi kateri od čolnov zaostajal. K temu času je potrebno dodati še dobro uro za sestavljanje kajakov in na koncu slabo uro za razstavljanje kajakov in pospravljanje opreme ter eno uro za ogled gradu Otočec (po želji).

 

Kraj je od Ljubljane oddaljen 70 kilometrov, večina vožnje pa je po avtocesti.

​Je potrebno posebno znanje in izkušnje?

Za veslanje s kajaki ne potrebujete kakega posebnega predznanja in kakšne posebne obleke.

​Kje lahko dobite več informacij?

Za vse podrobne informacije mi pišite na naslov: mateja.hren@siol.net, ali me pokličite po telefonu na številko: 031 379 926.

 

 

 

Vir: Torma, organizacija dogodkov, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Torma, organizacija dogodkov:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid