Po skritih kotičkih Kornatov

Veslanje po kristalno čistih vodah, potepanje po otokih, oddih v mirnem zalivu in pristna, domača dalmatinska kulinarika.

ZA TERMINE NAS KONTAKTIRAJTE

​ZADAR - DUGI OTOK - SALI - VELIKI KORNAT – UVALA ŠIPNATA - RISANKA

Zbrali se bomo na Dugem otoku, v mestecu Sali, znanemu po zanimivi, zelo posebni knjižnici, ki je postala pravo kulturno središče Kornatov.(do Salija boste prišli  sami ali organizirano po dogovoru).


Panoramska vožnja mimo čudovitih otokov po narodnem parku Kornati do otoka Veliki  Kornat kjer se bomo nastanili v neobljudeni uvali Šipnata in povečerjali ter prespali v romantični hišici, z imenom ''Risanka''. Risanka bo te dni naš dom.

Potovali bomo s kajakom in med drugim obiskali:

OTOK MANA - OTOK LEVRNAKA -  VELI VRH - SVIRAC

-otok Mana; kamnita fatamorgana pobesnelega morja, kjer so leta 1959 snemali film o grških ribičih, z   veliko zvezdo Mario Schell in slavnim Cliffom Robertsonom v glavnih vlogah

- otok Levrnaka; pozvpeli se bomo na oba kuclja (najvišji, Veli vrh, je visok 118 m, 94 pa jih ima Svirac) in obiskali tudi nenaseljeni zaliv Lojena s čudovito prodnato plažo in se z užitkom okopali v zelenomodrem morju in se odpočili ter okrepčali.

Prehodili bomo del kornaške planinske poti:

CELODNEVNO POTEPANJE PO OTOKU KORNATU

- planinaski poti, ki vodi iz naše Risanke. Obiskali bomo romantično cerkvico, jo mahnili na vrh Metlina (237 m) s prekrasnim razgledom na sosednje otoke in celino....

in še mnogo več.

 

 

 

 

Zunanje povezave: www.matejahrenevents.com/

Vir: Torma, organizacija dogodkov, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Torma, organizacija dogodkov:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid