Krajnčan Brothers: Invention #1

  • Kaj: Plesno glasbena predstava
  • Kdaj: ponedeljek, 9.12.2019 od 20.00 do 22.00
  • Kje: Narodni dom, Mali oder, Maribor
  • Prireditelj: KUD BAOBAB
  • Vstopnina: 7 EUR/ 5 EUR za dijake, študente, upokojence, brezposelne in samozaposlene v kulturi

Krajnčan Brothers: Invention #1
Žigan Krajnčan (Kranj, 1995) je koreograf, plesalec, pevec in režiser, ki z avtorskimi projekti nastopa po celem svetu (več kot 90 ponovitev) ter je s svojim delom dobitnik številnih nagrad (CICC Copenhagen: 1. place, 10 Sentidos Festival Spain: 1. place, 21. FKM Beograd: 2. place and audience award, Top 16 Juste Debout Final France,...). V zadjih treh letih je zrežiral 7 performansov, skoreografiral 10 predstav, plesal v 6-ih internacionalnih predstavah ter učil ples in performance na Kitajskem, v Braziliji, itd.
Kristijan Krajnčan (Kranj, 1986) bobnar, violončelist, skladatelj, režiser in scenarist, je koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, ZDA, Aziji, Indoneziji, Bližnjem Vzhodu in Afriki. Kot skladatelj filmske glasbe se je podpisal pod tri celovečerce in devet kratkih filmov. Je dobitnik številnih nagrad (1. Nagrada "Jazzon", 1. Nagrada za najboljši scenarij na "Arab Film Festival", pol-finalist "Thelonious Monk Jazz Competition for Drums" v Washingtonu,...).
Žigan in Kristijan sta sodelovala že pri številnih plesno-glasbenih, filmskih in interdisciplinarnih projektih (Chorus, Alien Express 2, Hidden Myth, Love me tender, Potop), "Krajnčan Brothers" pa je njun prvi duo performans, v katerem raziskujeta izrazne možnosti svojih raznolikih področij ustvarjanja.

Vir: KUD BAOBAB, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Žigan Krajnčan Kristijan Krajnčan

Zemljevid

Sorodni dogodki