Potopisno predavanje Narodni parki Zda in Kanade

  • Kaj: Potopisno predavanje
  • Kdaj: četrtek, 16.1.2020 od 19.00 do 20.30
  • Kje: Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor
  • Prireditelj: Ravbar Novo mesto
  • Vstopnina: Prispevek za delovanja društva Vagant: za člane, študente in dijake od 1 EUR, za ostale od 2 EUR. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.

Predavanje – Najlepši NARODNI PARKI ZDA in KANADE – Jureta Podobnika

Termin: četrtek 16. januar 2020 ob 19.00 uri v Vetrinjskem dvoru (1. nadstropje, večnamenska dvorana), Vetrinjska ulica 30, Maribor - v organizaciji društva popotnikov Vagant 

Aktivno odkrivanje najlepših parkov sveta, ki so pravi raj za ljubitelje narave in trekingov (parki Yellowstone , Arches, Grand Canyon, Yosemite, Sequoia, Zion, Bryce canyon ...), filmska pokrajina v Monument Valleyu in fotogeničnem Antelope Canyonu ter obisk indijanskega festivala v divji Montani. Občudovanje delujočih gejzirov, vulkanske pokrajine, čudovitih slapov in največjih dreves sveta. Stik s čredami bizonov, losi, grizliji in črnimi medvedi. Odkrivanje najlepših kanadskih parkov (Banff, Yoho, Jasper ...), vožnja po panoramskih cestah: park Glacier (skriti biser Amerike) in Icefield Parkway (Lake Louise – Jasper),odkrivanje največjega kanadskega festivala (Calgary Stampede), olimpijskih mest, pa lepih smaragdnih jezer, ogromnih ledenikov, kanjonov in posebnih gora Skalnega gorovja.  

Ne zamudite zanimivega predavanja.

Vir: Ravbar Novo mesto, Napovednik.com

Zemljevid