Delavnica o izvajanju video prenosa v živo

Na kratki delavnici se bomo spoznali z osnovnimi tehničnimi veščinami za izvedbo video prenosa v živo. Spoznali bomo programsko opremo in tehnične zahteve za preprost video prenos z do dvema kamerama. Vsak udeleženec bo izvedel krajši prenos v živo na svojem osebnem Facebook računu ali na gamerski live stream platformi Twitch.

Udeleženci potrebujejo prenosni računalnik z operacijskim sistemom Windows ali MacOS in najmanj eno ali dve zunanji internetni kameri. Če udeleženci te nimajo morajo imeti s seboj mobilni telefon. Programska oprema za izvedbo video prenosa v živo je brezplačna in jo boste lahko prenesli tekom delavnice.

Delavnico bo vodil Miha Predoš.


Miha Predoš je rojen leta 1990. Zadnjih petnajst let se ukvarja z različnimi odvodi videa, etnografskim in dokumentarnim filmom. Na Radiu Študent dela kot novinar aktualno-politične redakcije, sicer je freelancer na področju vizualnih umetnosti.

 

Prijave pošljite na e-pošto medijske.delavnice@dkis.si

 

O projektu

Namen in cilj projekta #MANJŠINENAMREŽI je reševanje potreb etničnih skupin iz nekdanje Jugoslavije po večji medijski prepoznavnosti, odklanjanju medijskih stereotipov ter krepitvi njihovih kulturnih, socialnih in zaposlitvenih potencialov. Ta projekt ima namen doseči usposabljanje večjega števila pripadnikov/ic etničnih skupin iz nekdanje Jugoslavije za ustvarjanje medijskih vsebin (minority journalism), in sicer skozi različne sklope delavnic, mentoriranje, praktične vaje in individualno svetovanje (od uvodnega ozaveščanja o ključnih problemih do konkretnega usposabljanja za pripravo medijskih prispevkov). Kot osrednji produkt projekta bo vzpostavljen manjšinski spletni medij, ki bo podal možnost za hibridni, multimedijski, hiperbesedilni, večžanrski, večjezični in široko dostopen nastop na spletu.

Operacijo #MANJŠINENAMREŽI sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Več o projektu.

Vir: Srbski kulturni center Danilo Kiš, Napovednik.com

Zemljevid