BIO 26

  • Kaj: Arhitekturna razstava
  • Kdaj: Danes do nedelja, 9.2.2020
  • Otvoritev: Danes od 18.30 do 20.30
  • Kje: Podhod Ajdovščina, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (Grad Fužine Rusjanov trg 7), Ljubljana
  • Prireditelj: Francoski inštitut v Sloveniji

Odprtje razstave BIO 26 – Skupno znanje

Četrtek, 14. november 2019, ob 18:30 / Podhod Ajdovščina

V sodelovanju s francoskim studiem Bureau d’Études Léonore Bonaccini in Xaviera Fourta

26. bienale oblikovanja bo potekal med 14. novembrom 2019 in 9. februarjem 2020 v Ljubljani.

Osrednja tema bienala oblikovanja, ki poteka pod naslovom Skupno znanje, je kriza na področju informacij. BIO 26 bo predstavil šest zmagovalnih projektov, ki so bili izbrani v okviru oblikovalskega maratona, kjer so se skupine oblikovalcev in ne-oblikovalcev lotile izzivov povezanih z institucijami za produkcijo in posredovanje znanja. Projekti se bodo predstavili med 14. novembrom 2019 in 9. februarjem 2020 v Ljubljani.

Z vključevanjem različnih, vsebin, struktur in deležnikov želi 26. bienale oblikovanja najti nove načine, odkriti potenciale, predstaviti projekte ter raziskati koncepte in sisteme, s katerimi bi razdiralni informacijski kaos spremenili v ustvarjalne zbirke znanja. Pojem "skupno znanje" se nanaša na znanje, ki ga ljudje v določeni skupnosti imajo in si ga med seboj delijo, v širšem smislu pa tudi na njihovo razmišljanje in na to, kako izražajo svoje ideje, občutke in prepričanja. Poleg tega izraz "skupno znanje" nosi v sebi tudi idejo splošnega znanja skupnosti.

26. bienale oblikovanja kurirata avstrijski kustos in kulturni producent Thomas Geisler in pomočnica kustosa Aline Lara Rezende. BIO 26 poteka v sodelovanju s francoskim studiem Bureau d’Études, ki ga predstavljata ustanovitelja Léonore Bonaccini in Xavier Fourt kot mentorja oblikovanja.

Zunanje povezave: BIO 26 Skupno znanje

Vir: Francoski inštitut v Sloveniji, Napovednik.com