Projekcija filma Valovanje jaza

  • Kaj: Kino
  • Kdaj: sobota, 9.11.2019 od 19.00 do 21.00
  • Kje: Dvorana Center Zalog, Ljubljana, Zaloška 267
  • Prireditelj: Žiga Stanovnik

Vljudno vabljeni na projekcijo slovenskega neodvisnega filma "Valovanje jaza" v režiji Žige Stanovnika. Film bomo premierno prikazali v soboto 9.11. ob 19hv dvorani Centra Zalog (Zaloška cesta 267). V sodelovanju s Četrtno skupnost Polje bodo projekcije organizirane brezplačno.Ponovitvi bosta 14.11. in 23.11 ob 19. uri. Vabljeni!

"Valovanje jaza" /Slovenija /2018/ 60 min
scenarij in režija: Žiga Stanovnik
producent: Maja Zupanc
direktor fotografije: Tadej Gregl
snemanje zvoka: Erik Krkač
glasba: Laren Zdravič Polič
oblikovanje zvoka: Vjekoslav Mikez
barvna korekcija: Simon Gosnik
maska: Staša Malalan
kostumografija: Bojan Vister
glavni vlogi: Jure Rajšp, Anka Eržen
stranske vloge: Primož Pirnat, Šana Velkavrh, Borut Šorn, Pia Nikolič, Mileva Sovdat, Andraž Polič, Vid Sagadin, Deja Gliha, Ana Ribič
produkcija: Maku

sinopsis:
Film pripoveduje zgodno Bita in Maje. Bit je fizik, ki želi spomočjo konceptov in teorij spoznati resnično naravo realnosti, Maja pa je mlada fotografinja, ki jo zanimajo čustva in lepota onstran mask. Bit in Maja se nekega večera spoznata in zaljubita. Ker je Bit obseden z racionalnim spoznanjem, ni sposoben videti in sprejeti svojih čustev oziroma instinkta. Raziskovanje novih fizikalnih teorij ga vodi v vizije paralelnih svetov in na koncu na rob norosti. Na drugi strani pa je Maja, zaradi Bitove neodzivnosti, primorana spustiti navezanost na čustva in spoznati resnični vzrok svojega trpljenja.

Vir: Žiga Stanovnik, Napovednik.com