Ropotarnica: Bojan Krhlanko

Vabimo vas na tretji koncert Ropotarnice 2019, na katerem se bo predstavil

 

BOJAN KRHLANKO

 

v ponedeljek, 25. 11., ob 21h;

Galerija Škuc, Stari trg 21, Ljubljana

 

Bojan Krhlanko je študiral na Avstrijskem deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erichu Bachträglu in Klemensu Marktlu. Že kot študent je sodeloval tudi s svetovno priznanimi jazz glasbeniki. S skupino The Stroj je redno koncertiral po evropskih ter azijskih državah. Trenutno ustvarja v številnih jazzovskih projektih: Boštjan Simon, There Be Monsters, MiniMe, Brest, Igor Matkovič kvintet, Abstract Construction Collective ter Cromatik 5.

Bojan Krhlanko je kot glasbenik izjemno kreativen. Raziskuje področja še neslišanega. V letu 2014 je izdal ploščo Pocket Music – Rise of the Androids, ki je bila v celoti narejena na pametnemu telefonu. Že najmanj desetletje ga lahko imamo za enega najboljših slovenskih bobnarjev. Leta 2017 je postal še član legendarne zasedbe Laibach, sicer pa je sodeloval tudi s pop in rock ustvarjalci, kot so med drugimi tudi Pero Lovšin Band, že omenjeni The Stroj in Kukushai.

 Vstopnina na koncert:  1 €.

Koncertni cikel Ropotarnica nam omogočajo: Ministrstvo za kulturo, MOL – Oddelek za kulturo, Urad RS za mladino, Zavod Omrežje.

Zunanje povezave: Predstavitev na strani Društrva ŠKUC

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Bojan Krhlanko

Naročite se na email listo prireditelja Društvo ŠKUC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid