GOTOfV JE!

GOTOfV JE! je tridnevni dogodek na Novi pošti, na katerem bomo zastavljali vprašanja o državljanski nepokorščini in protestih, in sicer skupaj z izjemnim bolgarskim pisateljem in raziskovalnim novinarjem Alexandrom Manuiloffom, madžarsko multi skupino T+U (Technologie und das Unheimliche) ter umetnicami in umetniki, ki so v svojih filmih in romanih razmišljali o vstajniškem gibanju v Sloveniji.

Petek, 8. 11., ob 19.30
Zsolt Miklósvölgyi in Márió Z. Nemes (Technologie und das Unheimliche) z duom Borsos Lőrinc: Postmadžarski karneval: Uvod v ksenopolitiko hungarofuturizma

Mitološka fikcija in estetska strategija hungarofuturizma ponuja spremembo kulturne in zgodovinske imaginacije tako v prostorskem kakor v časovnem smislu. Tokratno predavanje predstava si prizadeva, da bi na politične in estetske strategije, namenjene vplivanju na kulturni spomin, pogledala z zornega kota vizij, zapisanih v Manifestu hungarofuturizma (2017). Predavanje bo s posebnim avdio-vizualnim aranžmajem dopolnil duo Borsos Lőrinc.

Petek, 8. 11., ob 21.00
Pogovor z Zsoltom Miklósvölgyijem in Máriem Z. Nemesem, vodi Jernej Kaluža

Zsolt Miklósvölgyi in Márió Z. Nemes sta, skupaj Markom Fridvalszkijem, začetnika založniškega projekta in multidisciplinarnega gibanja T+U (Technologie und das Unheimliche) s sedežem v Berlinu – Budimpešti – Drugod. T+U si s tematskimi publikacijami in povezanimi projekti prizadeva zaobjeti kulturne pojave, ki izhajajo iz soočenja med conditio humana in tehnologijo.

 

Zunanje povezave: Opis dogodka na spletni strani SMG

Vir: Slovensko mladinsko gledališče, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Slovensko mladinsko gledališče:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid