San Di Ego

  • Kaj: Pop in rock
  • Kdaj: sobota, 23.11.2019 ob 21.00
  • Kje: Hangar Bar, Izola
  • Prireditelj: Hangar Bar
  • Vstopnina: Simbolična vtopnina

San Di EGO je slovenska rock zasedba, ki jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki. Fantje so pod okriljem založbe Dallas Records predstavili že zavidljivo število singlov in videospotov, med katerimi so poleg avtorskih pesmi največ pozornosti pritegnili s priredbami "Stayin’ Alive" skupine Bee Gees, "Touch me" Samanthe Fox, "Julija" Aleksandra Mežka in "Dancing Queen" skupine Abba ter s tem pridobili veliko oboževalcev tako pri nas kot v tujini.

Vse skupaj se je začelo leta 2013, ko so se fantje iz različnih znanih zasedb znašli za isto mizo in se neobremenjeno odločili ustanoviti bend, ki bo zadovoljil njihovo lačno rockersko dušo. Kot bi mignil so se znašli v studiu in posneli svoj prvi avtorski material.

S prvim singlom in videospotom "Zadnji cent" so želeli pokazati, da se ne šalijo in da je hard rock glasba, ki jo nosijo v svojih srcih. Za predstavitev slednjega so izvedli svoj prvi koncert, s katerim so napolnili ljubljanski Orto Bar. Sledila je balada "Sonce je tam, kjer si ti", s katero so predstavili tudi svojo nežnejšo plat. Tretji singel z videospotom so izdali bolj za šalo kot zares, vendar pa je bil prav ta tisti, ki jih je najbolj zaznamoval in spravil na zemljevid slovenske glasbene scene. To je bila priredba superhita iz sedemdesetih skupine Bee Gees "Stayin’ Alive".

Svoj prvi istoimenski album so San Di EGO izdali oktobra 2014, predstavljen pa je bil mesec dni kasneje v ljubljanski Biljardni hiši z rekordno udeležbo poslušalcev. Sledili so še singli "Domina", "Izbrisani" in "Pompin", za katere so posneli tudi videospote, s katerimi so poudarili lahkotnost in šaljivost njihovih besedil, v katerih pa se velikokrat skrivata tudi grenka realnost in sporočilnost.

Po neverjetno pozitivnih kritikah priredbe Stayin’ Alive so se fantje za naslednji korak odločili posneti slovensko priredbo, in sicer "Julijo" Aleksandra Mežka, s katero so osvojili srca širše publike. Konec februarja 2016 so San Di EGO presenetili tudi z nastopom na EMI s skladbo "Brez tebe". Sledila je še ena uspešna predelava velikega hita iz osemdesetih "Touch me" Samanthe Fox, zaradi katere se je slednja celo odzvala in z videom sporočila, da je to zanjo najbolj posebna priredba pesmi, kar jih je kdaj slišala.

Marca 2017 so San Di EGO izdali svoj drugi album Doktor za Rock ‘n’ Roll, ki ga je napovedal tudi istoimenski singel in vizualno atraktiven videospot. Izid plošče so počastili z velikim koncertom v nabito polni Cvetličarni, kjer so hkrati tudi proslavili četrto obletnico svojega prvega koncerta. Utrinke iz Cvetličarne je moč videti tudi v videospotu, v katerem so fantje znova združili moči z Aleksandrom Mežkom in posneli zanimiv duet v pesmi "Gledam tvoje slike". Isto leto je bilo zaznamovano tudi zaradi skupnega nastopa s Samantho Fox na festivalu Pivo in cvetje, kjer so fantje uprizorili spektakularen koncert, ki bo marsikomu ostal še dolgo v spominu.

Tudi leto 2018 je bilo za San Di EGO pestro, saj so svojo petletnico delovanja obeležili z rekordnim številom koncertov po celi Sloveniji, hkrati pa posneli in izdali nov singel z videospotom, in sicer priredbo slovitega disko hita zasedbe Abba "Dancing Queen". Istega leta so fantje pričeli tudi s snemanjem svojega tretjega albuma.

San Di EGO pa se lahko predvsem pohvalijo s svojimi nastopi. Za seboj imajo številne koncerte, s katerimi so zajeli skoraj vso Slovenijo in nastopili tudi na mnogih večjih festivalih, kot so Pivo in cvetje, Gora Rocka, Noč v Bitnjah, Orto Fest, Lampiončki …, svoj pečat pa so pustili tudi z nastopom v Križankah skupaj s skupino Šank Rock. Njihove koncerte odlikujejo profesionalnost, atraktivnost, močna energija, kvalitetna izvedba ter skrbno izbran repertoar, ki zadovolji tudi najzahtevnejše občinstvo. Repertoar je zelo obširen, saj poleg lastnih avtorskih skladb zajema tudi večino največjih rockerskih hitov, predvsem sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihova značilnost pa so tudi venčki legendarnih zasedb, kot so Deep Purple, Bon Jovi, Whitesnake, Led Zeppelin in Queen.

Vir: Hangar Bar, Napovednik.com

Zemljevid