Dogodek je že minil.

Nočni pohod na Nanos ob polni luni

Po potopisnem predavanju sledi nočni pohod na Nanos ob 20:00 uri. Ščip bo tokrat štiri dni po pohodu. Tradicionalni redni pohodi so v petek, do šest dni pred polno luno ali na dan ob polni luni od septembra do maja.

Šli bomo ob vsakem vremenu, zato se primerno oblecite in opremite (čevlji, palice, lučka, rokavice, zaščitne rokavice, kapa, podkapa, ustrezna oblačila, gamaše, goretex …), glede na trenutne vremenske razmere. Potrebna je dobra kondicija in izkušnje. Ponavadi hodimo ob naravni svetlobi, ker je vidljivost dobra tudi brez dodatnih lučk. Tempo bomo prilagodili najpočasnejšim, predviden čas vzpona pa je največ 90 minut. Vsak udeleženec s tem, ko se udeleži pohoda, zagotavlja, da je zdrav in psihofizično sposoben ter da je seznanjen s tem, da se bo udeležil pohoda na lastno odgovornost in da od organizatorja ne bo v nobenem primeru zahteval nikakršne odgovornosti, udeleženec pa pri tem nima do organizatorja nobene druge obveznosti, razen upoštevanja navodil na pohodu. Postanek v Vojkovi koči na Nanosu, po vrnitvi v Razdrto pa se bomo zbrali (kdor bo hotel) v Baru Nanos na kozarčku kuhanega vina, kjer nas vedno počakajo in postrežejo v prijetnem okolju.

Vabljeni so tako tisti, ki bodo prisluhnili samo predavanju, ali pa drugi, ki se bodo udeležili samo vzpona na Nanos, seveda pa vabim vse na oba dogodka.

Vir: Dušan Pavlica, Napovednik.com

Zemljevid