Poiesis sebstva

Poiesis sebstva

 
"Dalo bi se trditi, da je naš sodobni  vsakdan pogojen z neko suspeznijo telesa, polno imunitarnih strategij, samozaščit in antivirusnih programov: našo protezo  kapitalizma, ki jo sprehajajo po svetu naše  biografije je treba de-suspendirati, spremeniti – v telo."

 


Po uspešnem gostovanju v februarju  in oktobru na Festivalu Kondenz in na Binealu Gibanica, se vračamo v Staro Elektrarno med 9. in 11.novembrom 2019, ter 28.novembra  na Festival Drugajanje v Maribor, kamor so Poiesis sebstva uvrstile mlade kuratorke  programa za perspektivne umetniške kuratorje in kuratorke Gledališča Glej in Zavoda Bunker:

 "Izbor predstave, ki gledalca sili v razmislek o odnosu med telesom, prostorom in mislijo, do mladih obiskovalcev ni podcenjujoč. Množica teoretskih referenc, izjav, gibalnih vložkov in drugih elementov gledalcu ponudi več možnih referenčnih točk, kot pa jih je sposoben predelati v času trajanja predstave, njegova umeščenost v uprizoritveni prostor pa ga sili v kontinuiran premislek o svoji poziciji v prostoru in v predstavi. "

 

 

 
Poiesis sebstva je nekonvencionalna plesna predstava, ki gledalcu na izkustven,  informativen in metaforičen način predoči razmerja med telesom, prostorom in fizikalnimi zakonitostmi, ki obema materialnostima vladajo. Predstava uporablja mešanico različnih umetniških sredstev in elementov (objekte, telesa, podobe in jezikovna  sredstva) ter vrsto zelo  preprostih kinetičnih  elementov in akcij v prostoru. Na neki način gledalcem sporoča razultate večmesečnega procesa, pri čemer se odpoveduje  možnosti, da bi jih  gledalci sprejemali  samo od daleč.    

 


"Zelo hitro je postalo jasno, da telesno  delo ni samo stvar plesalca, ampak tudi gledalca in da je nemara gledalsko telo tisto, ki bi se po analogiji z "atletiko očesa" (kot je nekje gledalsko pozicijo označila Eda  Čufer) lahko preimenovala v atletiko gledalskih perceptov." Rok Vevar

 

 


Prosimo za rezervacije na info@bunker.si. 

Število kart je omejenih. 

Vabimo vas, da s seboj prinesete rekvizit: čevlje (naj bodo to najudobnejši čevlji ali čevlji s spominom, čevlji z zgodbo ali vaši najljubši čevlji...).

Vir: Zavod Federacija, Napovednik.com

Zemljevid