V zavetju besede 2019

Državno srečanje odraslih literatov 2019

V Zavetju besede je literarni natečaj za odrasle avtorje v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ki pišejo v slovenskem jeziku. Namenjen je vsem avtorjem in avtoricam, nad 30. letom starosti. Na letošnji natečaj V zavetju besede 2019 so prispela besedila 186 literarnih ustvarjalcev (nad 30. letom starosti) iz vse Slovenije. 

Državna selektorica Barbara Korun, pesnica, pisateljica, esejistka in mentorica literarnih delavnic, bo z vsemi nominiranimi literati na državnem srečanju v Sežani izvedla dopoldansko delavnico in pogovor o literaturi. Izmed vseh nominiranih besedil v šifrah bo izbrala pet finalistov v treh starostnih kategorijah (30-49 let, 50-70 let, nad 70 let), ki se bodo predstavili na večerni prireditvi v Kosovelom domu. 

Nominirani avtorji in avtorice (po abecednem redu) so:

Uroš Brankovič, Dragica Čuk Novak, Mirjam Dular, Nežka Dular, Bojan Glavina, Dunja Polonca Guček, Ivana Hauser, Aleš Jelenko, Nina Jereb, Ivanka Kostantino, Matjaž Marinček, Lucija Matič, Marta Merkač, Alenka Mihorič, Bernarda Mrak Kosel, Olga Paušič, Stane Peček, Eva Perko, Nebojša Pop-Tasić, Jožefa Finika Prah, Andrej Pretnar, Ljubica Ribić, Marija Rihter, Rozka Saje, Dimitrij Škrk, Helena Šuklje in Ramiz Velagić.  

PROGRAM SREČANJA
JSKD z območno izpostavo Sežana vabi vse nominirane literate na celodnevno druženje z ogledom sežanskih kulturnih znamenitosti, s pogovorom in literarno delavnico; vse letošnje sodelujoče literarne ustvarjalce pa skupaj s finalisti na zaključni večer z javnim branjem izbranih besedil in s podelitvijo priznanj avtorjem najboljših samozaložniških knjig leta 2018.

KOSOVELOV DOM SEŽANA – KULTURNI CENTER KRASA,  Kosovelova ulica 4 a, nedelja, 24. novembra 2019, Sežana: 18.00, zaključna prireditev s predstavitvijo petih finalistov, s podelitvijo priznanj za najboljšo samozaložniško knjigo z letnico 2018 in kulturnim programom.

Moderatorka: Neža Bandel

Glasba: Tomaž Nedoh in Stefano Bembi  

Zunanje povezave: Več informacij:

Vir: JSKD - Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Napovednik.com

Zemljevid